Tömegével mondtak fel az orvosok Zalaegerszegen, Kásler Miklós teljesen bepánikolt

Összeomlott a traumatológiai ellátás.

Tömegével mondtak fel a Zala Megyei Szent Rafael Kórház traumatológusai

az elmúlt időszakban, ugyanis nem értettek egyet az elmúlt hónapokban kapott ügyeleti díjak mértékével. Ennek következtében az állandó traumatológiai ellátás csupán az enyhébb sérültek esetén biztosított, egyéb esetekben viszont az 50-60 kilométerre található kórházakba kell szállítani a pácienseket ellátásért.

A helyzet tarthatatlansága Kásler Miklóshoz is eljutott. Az emberi erőforrások minisztere soron kívüli vizsgálatot indított, hogy kiderítse, mi vezetett a 7 traumatológus felmondásához. A Népszavával a zalaegerszegi kórház korábban azt közölte, hogy továbbra is biztosított a traumatológiai ellátás a megye legnagyobb, központi kórházában.

Az EMMI közleménye alapján megállapítható, hogy az intézmények vezetői tudtak a problémákról, ugyanis a minisztérium szerint az igazgató megemelte az ügyeleti díjakat. Ennek ellenére a Kásler vezette minisztérium szerint újabb követelésekkel álltak elő az orvosok. Azt azonban

nem tudni, a zalai intézmény a béreket a traumatológusok által igényelt mértékben emelte-e.

Érdekesség, hogy nemrégiben nyilatkozott az orvosok helyzetéről Kásler Miklós. Mi is megírtuk, hogy a miniszter szerint ezrével áramolnak a magyar egészségügybe a dolgozók.

(hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek