Kiderült: EU-s pénzből alázzák porig a tanárokat — Elképesztő tételekre jutott pénz egy pályázatból, ők csak filléreket kaptak

Ez már tényleg mindennek a teteje.

Az utóbbi időben több olyan hír is napvilágot látott, hogy szabad szemmel alig látható, megalázóan alacsony órabérrel szúrják ki a táboroztató pedagógusok szemét.

Hadházy Ákos is többször posztolt ilyesmiről, ami azonban most kiderült, az minden képzeletet felülmúl.

Makón történt, hogy hátrányos helyzetű gyerekek táboroztatásáért 8000 forintos napidíjat kaptak a tanárok, miközben 500 millió forintos EU-s pályázati támogatásból más,

elképesztő tételekre jutott bőven pénz.

Hadházy fel is sorolja ezeket közösségi oldalán:

„Így alázzák porig a tanárokat EU-s pénzből.

Makón hátrányos helyzetű gyerekek ötnapos táboroztatásáért NAPI 8000 Ft jutott hét tanárnak az 500 MILLIÓS projektből. A megalázó összegnél is cinikusabb azonban a kiválasztás módja: A TANÁROKNAK AJÁNLATOT KELLETT ADNIUK, heten 8000-árt vállalták, egy tanár 9000-es, kettő pedig 10000 forintos „ajánlatot” adott.

Na, az utóbbi három már túl mohó volt, nem is mehetett táboroztatni (persze lehet, hogy őket csak a látszat kedvéért utasították az ajánlatadásra).

De az alázást lehet fokozni, ha a tanárok látják, hogy a félmilliárdos (hangzatos „HUMÁN SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE- ÉRTÉKKÖZVETÍTÉS A MAKÓ-TÉRSÉGI KÖZÖSSÉGEKBEN” elnevezésű) projektben még mire és mennyit költenek:

— tegnap már posztoltam róla, hogy 70 önkormányzati dolgozó kapott masszázst a hivatal épületében

— “humánfejlesztési tervet” írt egy kecskeméti cég 14 millióért, innovatív programok kidolgozására a mélyszegénységben élő romák integrálásáért 15 millióért

— minőségbiztosítás: 15 millió

— különféle bizarr tanfolyamok (pl: TANÁROK KIÉGÉSE ÉS MEGBECSÜLTSÉGÉNEK NÖVELÉSE TÉMÁBAN 🙂 összesen 750 óra, 32 millió (azaz 42 EZER FT/ÓRA, de ez azután „csökkent” le ennyire, hogy Makón betekintést kértem az iratokba)

— egy Luigi nevű helyi csalogány egy utcai hakniért 144 ezret (több ilyen volt)

— ifjú Knézy Jenő pedig egy négy órás hakniért 125 ezret kapott”

(kiemelt kép: Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek