Kutatás: A magyarok kétharmada támogatja Dobrev Klára egyik fontos programpontját

Nem csoda, hogy ez nem tetszik a Fidesznek.

Az utóbbi időben egyre intenzívebb politikai vita bontakozik ki az euró magyarországi bevezetése körül.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje hétfői Facebook-bejegyzésében rávilágít, hogy a magyarok kétharmada támogatja az euró bevezetését, és felhívja a figyelmet arra, hogy a rohamos infláció is Orbánéknak kedvez addig, amíg a forint a hivatalos fizetőeszköz, hiszen így többet érnek az ellopott euróvagyonok.

Dobrev hangsúlyozza, hogy 2022 után a magyarok is az erős uniós fizetőeszközt használhatják majd, hiszen határozott célja azt országunkban is bevezetni:

„Az Eurobarometer felmérése szerint a magyarok kétharmada támogatja az euróbevezetést,

minden harmadik magyar pedig minél előbb, lehetőleg azonnal bevezetné.

A több mint 10 éve eurót használó szlovákok köszönik, jól vannak, mostanra lehagytak minket mindenben. A következők a horvátok lesznek, ők egy-két éven belül fogják bevezetni az eurót. Mi, magyarok meg bosszankodunk az 500 forintos benzinen, a hónapról hónapra dráguló bevásárláson, az egyre kevesebbet érő fizetéseken és nyugdíjakon. A parlamenti kétharmad lapít, hiszen

a lopott euró így többet ér,

a magyarok kétharmada pedig várja a változást.

Nem kell már sokat várniuk, mert ez a változás mi leszünk. 2022 után be fogjuk vezetni az eurót, és véget fogunk vetni annak, hogy hiába dolgozunk vagy dolgoztuk már végig az életünket, egyre rosszabbul élünk a gyenge forint miatt. Akkor ez az ország újra a tisztességes sokakról fog szólni a kiváltságos kevesek helyett!”

Valódi Hírek