FRISS: Újabb magángép bukkant fel Ferihegyen, az is kiderült, kik járnak vele luxushelyekre nyaralgatni

Nem csak tudnak, szeretnek is élni.

Idén tavasszal tűnt fel a Liszt Ferenc repülőtéren egy nemrég felújított, 9 személy szállítására alkalmas, Bombardier gyártmányú magánrepülő — írta meg tényfeltáró cikkben a 24.hu.

Az Orbán Viktor és köre által használt OE-LEM lajstromszámú magángép már-már legendássá vált, több botrányt is okozott, hogy a gép hol a Maldív-szigetekre, hol a horvát tengerpartra, vagy más nyaralóhelyekre és/vagy adóparadicsomokba röpködött az elmúlt hónapokban; erről a másik magánrepülőről azonban csak most számolt be a 24.hu.

A lap szerint a gépet ugyanaz az osztrák cég, az International Jet Management GmbH üzemelteti, mint az OE-LEM lajstromszámú Orbán-Mészáros gépet.

A 24.hu azt írja, hogy ezt az új magánrepülőt leginkább Matolcsy Ádám és köre szokta használni, aki

ezt nem is tagadta,

azonban az állította, hogy a tulajdonos nem ő.

Matolcsy fia ugyan hivatalosan nincs rajta a leggazdagabbak listáján, de azt lehet róla tudni, hogy az utóbbi években csúnyán meggazdagodott, ami nem független apja, Matolcsy György jegybankelnök tevékenységétől.

Az is tudható, hogy az MNB elnökének fia luxusautókat gyűjt, nemrég pedig ezeket az autókat fotózták le egy MNB-alapítvány által 1,3 milliárdért vásárolt luxusvilla kertjében.

Tavasszal derült ki, hogy a Széll Kálmán téren lévő egykori Postapalota felújítása a végéhez közeledik, a bútorokat pedig Matolcsy Ádám, a jegybankelnök fiának cége, a Balaton Bútor Kft. szállítja; van tehát miből repdesni.

A lap azt írja, hogy a gép április óta többször járt Olaszországban, Franciaországban, de

leggyakrabban Görögországban járt.

Többször Matolcsy barátnőjének Instagram-fotói is illusztrálták repülőgép aktuális útjait. Az elmúlt hónapokban legtöbbször visszatérő úti cél Míkonosz volt.

Miután a 24.hu fotósa még júniusban lefotózta a ferihegyi repülőtér kisgépes termináljánál a géppel hazaérkező Matolcsy Ádámot és barátnőjét, a tulajdonos letiltatta a gép nyilvános nyomonkövethetőségét a radaroldalakon.

Felhívják a figyelmet arra is, hogy a hasonló gépek állapottól függően 1 és 3 millió dollár közötti összegbe kerülnek.

(kiemelt kép: Aqua Magazin)

 

Valódi Hírek