Matolcsy fia valamit sumákol: Rejtélyes szállítmányok érkeztek az MNB egyik épületébe

Pedig megígérte, hogy nem vállal üzleti közösséget a papával.

A Széll Kálmán téren lévő egykori Postapalota felújítása a végéhez közeledik, a bútorokat pedig Matolcsy Ádám, a jegybankelnök fia szállítja — írta meg csütörtökön a Népszava.

A Balaton Bútor Kft. nevű, veszprémi székhelyű cég, amelynek teherautóját a Postapalotánál látták, Matolcsy Ádám tulajdonában van — maga a Postapalota pedig az idősebb Matolcsy vezette Magyar Nemzeti Banké.

A lap rámutat, hogy Matolcsy Ádám négy éve még úgy nyilatkozott:

„színre lépésemet követően próbáltunk odafigyelni arra, ne induljunk olyan közbeszerzésen, amely miatt támadható a Matolcsy név. Éppen azért nem koncentráltunk a belföldi piacra, termékeink nyolcvan százaléka exportra ment.”

Matolcsy Ádám nem cáfolta a lapnak, hogy a Postapalotába az ő bútorai kerültek, de korábbi nyilatkozata mellett továbbra is kitart.

„A Balaton Bútor Kft. nem indul olyan közbeszerzésen, ahol a kiíró a Magyar Nemzeti Bank vagy annak bármilyen leányvállalata”

— mondta, hozzátéve, hogy ettől függetlenül partnereik tovább értékesíthetik a termékeiket, ezt viszont a cég már nem követi nyomon.

A Népszava fotóin azonban nem viszonteladók, hanem a Balaton Bútor teherautója látható.

A cikkben kitérnek arra, hogy a felújítást az MNB tulajdonában lévő MNB-Ingatlan Kft. fogja össze.

Az MNB-Ingatlan a kivitelezéssel a Raw Development Kft.-t bízta meg, a lappal pedig azt közölte, hogy „nincs és nem is lehet ráhatása”, hogy a részfeladatokat kivel végezteti el az ingatlan teljes bútorozását

2,484 milliárd forintért vállaló Raw Development.

Különösnek tűnő egybeesés, hogy évekkel ezelőtt a Raw Development építette Matolcsy Ádám balatoni nyaralóját, illetve ők újították fel az akkoriban a használatában lévő fővárosi luxuslakást is.

A cikk szerint a cég 2013-ig Matolcsy György unokatestvérének, Szemerey Tamásnak az érdekeltsége volt.

Matolcsy Ádámmal kapcsolatban

, hogy az ő hobbiból gyűjtött luxusautóit fotózták le egy MNB-alapítvány által 1,3 milliárdért vásárolt luxusvilla kertjében, ami arra enged következtetni, hogy a jegybankelnök fia életvitelszerűen tárolja ott az autóit.

 

Valódi Hírek