Kiakadtak a DK fővárosi polgármesterei: Gyalázatnak tartják a kormány legújabb, ellenzéki kerületeket sújtó húzását

Egyetlen fillér kormányzati támogatást sem kaptak az ellenzéki kerületek Budapesten.

„Az Orbán-kormány megint bünteti a fővárosi polgárokat, mert megbuktatták az urizáló, korrupt és diktatórikus Fideszt Budapesten. Orbánt az sem érdekli, hogy az ellenzéki vezetésű kerületekben is élnek fideszes szavazók, akiket szintén megfosztottak a támogatástól”

– olvasható abban a közös közleményben, amit a Demokratikus Koalíció fővárosi polgármesterei adtak ki csütörtökön.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy

mintegy 26 milliárd forint értékben

nyert el támogatást feladatellátást szolgáló fejlesztésekre 1434 önkormányzat.

A kormány által közzétett táblázatból azonban kiderült, hiába volt a pályázatok 95 százaléka sikeres, a nyertesek egyetlen ellenzéki vezetésű fővárosi kerület sem szerepel.

A DK-s polgármesterek ezért azt írják:

„Az Orbán-kormány ismét megmutatta, milyen mérhetetlenül kicsinyes, primitív és bosszúálló. Önkormányzati feladatellátást szolgáló

fejlesztések támogatására osztott szét a Belügyminisztérium 26 milliárd forintot, de ebből az ellenzéki kerületek nem látnak egy fillért sem.”

Közleményükben emlékeztettek, ez már a harmadik olyan döntés volt, ahol az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat büntette a miniszterelnök. Először a 25 ezer főnél népesebb városok kaptak pénzt, majd a kerületeknek jutott pár milliárd útfelújításra, de ekkor sem kaptak egy petákot sem az ellenzék által vezetett önkormányzatok.

„Nem elég, hogy Budapesttől elvonják a befizetett adóját, a rezsim megpróbálja kivéreztetni a Fővárost. Orbán nem érti, hogy pont

az ilyen gyalázatos gesztusai miatt vesztette el Budapestet, az ország szívét

és ezért fogja elveszteni a 2022-es országgyűlési választást is.”

— írta a tarthatatlan helyzetről Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes, dr. Kiss László, a III. kerület polgármestere, Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere, Dr. László Imre, a XI. kerület polgármestere, Cserdiné Németh Angéla, a XV. kerület polgármestere és Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere.

Valódi Hírek