Veri magát a földhöz Hidvéghi Balázs a melegellenes törvényről szóló EP-vita után

Felmosták a padlót a Fidesszel.

„Minden képzeletet felülmúlt Európai Parlament (EP) baloldali többsége és a brüsszeli intézmények politikai és ideológiai támadása a magyar gyermekvédelmi törvény ellen” — jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz uniós parlamenti képviselője, az MTI-nek adott szerdai nyilatkozatában az EP a jogállamiság magyarországi és lengyelországi helyzetéről, valamint a sok vitát kiváltó melegellenes magyar törvény kapcsán tartott plenáris vitája után.

A képviselő elmondta: az EP egy olyan határozatot készül elfogadni Magyarország ellen, amely minden lehetséges módon, például

eljárás indítása vagy pénzmegvonás által,

büntetni akarja az országot azért, mert egy saját hatáskörébe tartozó témában törvényt fogadott el.

„Ez nem más, mint színtiszta politikai zsarolás. Akik minket támadnak, és rajtunk kérik számon az európai értékeket, azok saját maguk szegik meg a hatályban lévő uniós szerződésekben foglaltatott jogokat, és hatáskörmegosztást”

— mutatott rá Hidvéghi, hozzátéve hogy a gyermekvédelem és az oktatás szigorúan tagállami kompetenciába tartozó területek.

Hangsúlyozta továbbá, hogy a támadott jogszabály szerinte a gyermekek védelmét tartja szem előtt, illetve meg akarja őrizni a szülők jogát ahhoz, hogy maguk dönthessenek a gyermekek neveléséről, ahogy kimondja, hogy sze×uális propagandának nincs helye az óvodákban és iskolákban.

Hidvéghi Balázs beszámolt arról is, hogy szomorú volt tapasztalni, hogy a magyar ellenzéki EP-képviselők teljes gőzzel támadták a törvényt és Magyarországot.

„Úgy tűnik nekik továbbra is a pénz és a hatalom a fontos, így mindenben igyekeznek megfelelni a brüsszeli elvárásoknak, és nem riadnak vissza attól sem, hogy

hazugságokkal támadják a magyar parlament döntését”

— fűzte hozzá.

A Fidesz képviselője szerint az európai együttműködés együtt jár a többféle vélemény tiszteletben tartásával, egymás elfogadásával.

„Mi ragaszkodunk az uniós szerződések betűjéhez és szelleméhez, elköteleződtünk az uniós együttműködés mellett, de elutasítjuk a brüsszeli ideológiai kényszerzubbonyt”

— hangoztatta.

Kérdésre válaszolva arra vonatkozóan, hogy a vitához kapcsolódó határozattervezet alapját képező jelentés készítőjét, Cyrus Engerert szocialista EP képviselőt sajtóhírek szerint sze×uális bűncselekményekért (ún. „bosszúp0rnóért”) elítélték, Hidvéghi úgy fogalmazott:

„ez önmagában pontosan leírja a szellemi és erkölcsi és morális mélyrepülést az EP-ben.”

(via mti)

Kapcsolódó cikkünk:

Dobrev kőkemény beszéde az EP-ben: “Fejezzék be Orbán Viktor és családjának finanszírozását!” (+videó)