Dobrev kőkemény beszéde az EP-ben: „Fejezzék be Orbán Viktor és családjának finanszírozását!” (+videó)

Rápirított az Unió teszetoszaságára a DK miniszterelnök-jelöltje.

Magyarország és Lengyelország jogállamtipró lépéseiről, valamint a pedofilellenesnek hazudott, valójában melegellenes magyar törvényről vitáztak szerdán az Európai Parlamentben.

A vitán Dobrev Klára, az Európai Parlament magyar alelnöke is felszólalt.

Dobrev beszédét azzal kezdte, hogy az Európai Parlament üléstermében nincs egyetlen olyan ember sem, aki Magyarország ellen szólalna fel, és Orbán Viktor állításaival ellentétben nem szervez senki összeesküvést a magyar emberek ellen.

A DK miniszterelnök-jelöltje elmondta: Magyarország továbbra is egy csodálatos ország és a magyarok továbbra is olyan emberek, akiket az egész világ a vendégszeretetéről ismert meg.

„Ezt a csodálatos országot ejtette túszul egy velejéig korrupt politikus cinikusan rasszista és homofób politikával. Úgyhogy önöknek egyetlen dolguk van:

hagyják abba és fejezzék be Orbán Viktor családtagjainak és oligarcháinak a finanszírozását!

És akkor mi is tudjuk a dolgunkat: be fogjuk bizonyítani, hogy Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral, és Magyarországot visszahozzuk ide, ahova való, Európába, a barátai és a szövetségesei közé!”

– közölte Dobrev Klára.

Videó:

.

A vita során Dobrev mellett felszólalt többek között Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Manfred Weber, az Európai Néppárt parlamenti frakcióvezetője is, akik egyaránt szégyenteljesnek nevezték a magyar kormány törvénycsomagját.

Valódi Hírek