Kártérítést kell fizetnie az Origónak, amiért zaklatónak hazudta a DK politikusát

Az Origo is pert veszített Gréczy Zsolt ellen.

A Fővárosi Törvényszék keddi ítéletében az átlagosnál magasabb összegű kártérítés megfizetésére ítélte az Origót – közölte a Demokratikus Koalíció szerdán.

Mint írják: a fideszes portál – a megtámadott DK-s politikust meg sem kérdezve – több cikkben is azt állította, hogy

Gréczy Zsolt nőket zaklatott.

„Tette ezt úgy, hogy ezt az állítást sem a korábbi, a cikkek helyreigazítását kezdeményező perekben, sem a kártérítési perben nem tudta bizonyítani.

A bíró az indoklásban elmondta: azért döntött az igényelt kártérítés teljes összegének megítélése mellett, mert kiemelt közszereplő esetében sem elfogadható, hogy

csupán a politikai viták terepének próbáljanak beállítani súlyos erkölcsi és büntetőügyi kérdéseket, ha a tényállítás egyértelmű valótlanság.

A bíró hozzátette: az ítéletet súlyosbította az a körülmény, hogy az Origo – bár erre jogerős bírósági döntés kötelezte -, a mai napig nem közölte a helyreigazítást. Az Origo ezáltal nem hajtotta végre az ítéletet, így megfosztotta olvasóit attól, hogy a portál hazugságáról értesüljenek”

– írja közleményében a párt.

Gréczy Zsoltról immár 21 bírósági ítélet mondta ki, hogy a fideszes sajtó ártatlanul vádolta zaklatással, valamennyi pert megnyerte.

Kapcsolódó cikkünk:

Gréczy Zsolt végrehajtást indít a Pesti Srácok ellen, mert határidőre nem fizettek a hazugságaikért

 

Valódi Hírek