A kormány annyira nem bírja elviselni az EU kritikáit, hogy már a Magyar Közlönyben is dühöngenek

Varga Judit médiahisztije folytatódik.

Megjelent a Magyar Közlönyben az Orbán Viktor által szignózott határozat, aminek címe „A Kormány 1438/2021. (VII. 6.) Korm. határozata

a Magyarországot ért durva és antidemokratikus politikai támadásokról”.

A szöveg elején örvendeznek, hogy június közepén 157 igen és egy 1 nem szavazattal átment a “pedofilellenesnek” nevezett, valójában homofób törvénycsomag, amely a Fidesz politikai szándékai szerint összemossa a melegeket és LMBTQ-embereket a pedofilokkal.

A megállapításaik a következők:

  1. A Kormány az Európai Unió, és tagállamainak magas tangú tisztviselője által megfogalmazott észrevételeit megvizsgálva megállapítja, hogy:

a) Számos kormányfő és képviselő „durva és antidemokratikus kijelentésekre ragadtatta magát” a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban.

Nem tartják megengedhetőnek azt a hangnemet, ami a „rég letűntnek hitt korok gyarmatosító beidegződéseit és magukat felsőbbrendűnek tartó szereplők minden tiszteletet nélkülöző hatalmi megnyilatkozásait idézik”. Úgy gondolják, hogy gyűlöletbeszédet intéztek Magyarország ellen.

b) A közös európai értékekre és jogokra nem lehet olyan étlapként tekinteni, amelyből „az európai ideológiai fősodor képviselői önkényesen válogathatnak aszerint, hogy mi az, ami a szívüknek kedves, és mi az, amelyre fittyet hánynak.”

Elmondásuk alapján a gyerekvédelem értéke nem választható szabados, hanem európai jog és érték.

c) Közép-európai magyarként a „kommunistáknak sem engedtük ezt meg, nem engedjük hát, hogy a liberális demokrácia önjelölt apostolai a magyar szülők helyett neveljék a gyermekeket. Nem engedhetjük, hogy a szülők helyett civil szervezetek gyámsága alá helyezzék a gyermekeinket.”

A kormány emellett felkérte Varga Juditot, hogy ismertesse meg a törvény tartalmát és céljait „az európai uniós politikai élet szereplőivel”.

Az igazságügyi miniszter, aki egyébként is szeret Facebook-oldalán őrjöngeni, ismét posztban összegezte, miért is fontos ez a határozat:

Valódi Hírek