Hatalmas jutalmat kapott Fót fideszes polgármestere, mert felügyelte a várost a járvány alatt

Vass György több mint négymillió forintos jutalomban részesülhetett.

„Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata alapján a Pénzügyi, Jogi és Gazdasági Bizottság tehet javaslatot a polgármester jutalmára, amit most megszavaztak Dr. Vass Györgynek.

A hathavi jutalmat a bizottság a többi között azzal indokolta, hogy

a polgármester a pandémia alatt az idősek, a rászorulók és az egész város lakosságának helyzetét figyelemmel kísérte, tartotta a kapcsolatot a megfelelő szervekkel”

– olvasható a város hivatalos oldalán közzétett „Fót a járvány ellenére is fejlődött: megszavazták a polgármester jutalmát” című cikkben.

Mint írják, a polgármester a járvány időszaka alatt is tovább gyarapította az önkormányzat vagyonát többek között azzal, hogy

elindította a Városi Sportcsarnok beruházást, illetve a város működése mindvégig biztosított volt.

„Óriási felelősség hárult a polgármester személyére, mert a képviselő-testület helyett egy személyben kellett döntéseket hoznia, természetesen a testületi tagok véleményének maximális figyelembevételével”

– tették hozzá.

A cikkből emellett kiderült az is, hogy a polgármester mellett Bíró Zoltán alpolgármester is jutalmat kapott a járvány idején végzett munkájáért.

A Magyar Narancs cikke szerint, a 2019-es önkormányzati választások után Fót képviselő-testülete a polgármester havi illetményét 698 ezer forintban határozta meg, amihez további 104 ezer forintos költségtérítés is párosul. Az alpolgármester esetében a havi illetmény 314 ezer forint, a költségtérítés pedig 47 ezer forint.

Így abban az esetben, ha csak a havi jövedelmet vesszük alapul,

Vass Györgynek 4,2 milliót, míg Bíró Zoltánnak 1,8 millió forintot

szavazott meg a fóti önkormányzat.

(Fót Info/Magyar Narancs nyomán)

Valódi Hírek