Barkóczi Balázs keményen helyrerakta az egész Európában megvetett Orbánt

A miniszterelnöknek lefőtt a kávé.

Mi is megmutattuk azt a neten terjedő videót a múlt csütörtöki EU-s csúcsról, amelyen megszégyenülten és magányosan toporog Orbán Viktor, miközben az EU-s vezetők rá se hederítve felszabadultan beszélgetnek mellette — egymással.

A magyar miniszterelnök lassan teljesen kiírja magát az európai politikusok közül, tegnap Romani Rose, a Német Szintik és Romák Központi Tanácsának elnöke például azt közölte:

még ezen a héten visszaadja a Magyar Érdemrend Középkeresztjét, mert szégyelli, hogy azt Orbántól kapta.

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője Facebook-oldalán reagált az elmúlt napok eseményeire:

„Nincs mit szépíteni,

neki annyi

– politikai értelemben mindenféleképpen. Lefőtt a kávé, és az utolsó csepp is legördült már a pohár falán. Az utóbbi időben az európai politikusok sorra gyomrozzák, sorozzák, ki-ki vérmérséklete szerint, hátha ért a szóból. De nem.

Ő mindeközben kínosan vigyorog, nyakkendőt igazgat, vállat rángat, a száját nyalja, és mondja tovább a hülyeségeit.

Nézem a Tagesthemennek, Németország egyik legfontosabb napi televíziós hírmagazinjának tudósítását az Európai Tanács ülését követően Brüsszelből, ahol a holland miniszterelnök, Mark Rutte, a napokban elfogadott melegellenes törvény miatt az EU-ból való kilépést „ajánlotta” Orbánnak.

Ugyanebben a tudósításban Xavier Bettel, Luxemburg miniszterelnöke azt nyilatkozza, hogy mintha Orbán már nem is ugyanaz az ember lenne, mint akit megismert.

Ahogyan a luxemburgi kormányfő azt is mondta Orbán Viktornak az ülés után, hogy „Az anyám utálja, hogy meleg vagyok, ezzel élek együtt. Önök pedig ezt törvénybe teszik. Tisztelem Önt, de ez egy vörös vonal. Ez alapvető jogokról szól, a jogról, hogy lehetünk mások”.

Majd a vágóképeken jól látszik, hogy

a tanácsülés tagjai messze elkerülik, magára hagyják, sőt hátat fordítanak Orbánnak

a szünetben, aki egy szék támlájába görcsösen kapaszkodva szemléli a körülötte lévőket.

És ha mindez nem lenne elég, Romani Rose, a Német Szintik és Romák Központi Tanácsának elnöke még ezen a héten visszaadja a Magyar Érdemrend Középkeresztjét, így tiltakozva a homofób magyar törvény ellen. Rose elmondta:

„Elszégyelltem magam, hogy olyan kormány érdemrendjét viselem, amely így bánik az emberekkel…”

Hát itt tartunk most. Lefőtt a kávé, neki Európában annyi, de mintha ez az egész nem is érdekelné.

Talán már ő is betárazta a vereséget.

Mi pedig innen üzenjük Európának: Magyarország nem Orbán!”

Valódi Hírek