Elfogadta az EP az Európai Klímatörvényt — Dobrev Klára azonnali fellépést sürget

Szerinte a klímaváltozás ellen már tegnap fel kellett volna lépni.

Beszámoltunk róla, hogy Müller Cecília hétfőn az egész országra érvényes hőségriasztást rendelt el az egész ország területére, miután a napi középhőmérséklet várhatóan legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a 25 fokot.

Az országos tisztifőorvos bejelentésével egy időben Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje a Facebook-oldalán tett közzé bejegyzést arról, hogy az Európai Parlament elfogadta az Európai Klímatörvénnyel kapcsolatos ajánlását amelynek célja, hogy jogi erőre emelje az európai zöld megállapodásban kitűzött célt.

Vagyis azt, hogy Európa gazdasága és társadalma 2050-re klímasemlegessé váljon.

Ez azt jelenti, hogy az uniós országok üvegházhatásúgáz-kibocsátásának összességében nullának kell lennie, amit a kibocsátások csökkentésével, a zöld technológiákba való beruházással és a természeti környezet védelmével kell elérni.

„Régen azt szoktuk mondogatni: „Bezzeg, a gyerekkorunkban nyáron még meleg nyaraink voltak!” Ilyesmit ma már nem mondunk. Tomboló hőségben ájuldozunk és fulladozunk, júniusban ehhez hasonló forróságra a legöregebbek sem emlékeznek.

A klímaváltozás elérte mindennapjainkat.

Ma még csak nyűglődünk a forróság miatt, gyerekeink, mire felnőnek, nyáron már ki se fognak tudni menni a szabad levegőre. A trópusi éghajlatú területeken egész népekre kiterjedő tragédiákkal kell számolni… ha nem teszünk semmit ellene.

Az Európai Parlament a napokban elfogadta az Európai Klímatörvénnyel kapcsolatos ajánlását.

A tagállamok vezetőitől függ, összefogást szorgalmaznak, vagy az unalomig ismert „szabadságharcukat” folytatják.

És persze, rajtunk, magyarokon is múlik, meddig tűrjük még, hogy az ország miniszterelnöke számára az elhatárolódás mindig mindennél fontosabb szempont legyen.

Olyan vezetésre van Magyarországnak szüksége, amely haladéktalanul megtesz minden lehetségest a klímaváltozás fékezésére.

Igaz, már tegnap kellett volna. De legalább fogjunk hozzá holnap!”

– fogalmazott Dobrev Klára.

Valódi Hírek