Rohantak a Facebookra megvédeni Orbánt a kormánytagok a melegellenes törvény kapcsán

Még bíznak abban, hogy ezt ki lehet magyarázni.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, szétszedték Orbán Viktort az EU-s vezetők a csütörtöki uniós csúcson a melegellenes törvény miatt.

Mark Rutte holland kormányfő még a csúcs előtt nyilatkozta azt egy televíziónak, hogy Magyarországnak nincs helye az Unióban, mert a diszkriminatív törvény ellentétes az EU alapértékeivel. Később a vitán úgy fogalmazott, hogy Magyarországot ez ügyben

térdre kell kényszeríteni.

Orbán Viktor péntek este kiposztolta közösségi oldalára a Rutte nyilatkozatáról készült videót, amely fölé azt a jól bejáratott fideszes bon mot-t írta:

„Több tiszteletet a magyaroknak!”

A HVG szombati cikkében felhívja a figyelmet arra, hogy a miniszterelnök bejegyzése alatt szinte azonnal megjelentek a kormánytagok és -propagandisták, hogy Orbánt megvédhessék és fröcsöghessenek egy jót az EU-s vezetőkre.

„Ereszkedjetek térdre ti, Rutte! Csak rajta! Egykori gyarmatosító országként, más népek ellen elkövetett, elévülhetetlen bűneitekért, a rabszolga kereskedelemért, a fél világ kirablásáért, volna miért térdepelnetek és vezekelnetek… Nekünk ezen a téren is tiszta a lelkiismeretünk”

— írta a bejegyzéshez Rákay Philip, aki nemrég jelentkezett egy, a Partizánt és Gulyás Mártont koppintani akaró, ám ezen igyekezetében kétségkívül elbukó, Patrióta nevű Youtube-csatornával.

Hende Csaba államtitkár is megnyilvánult a poszt alatt: szerinte Magyarország bástyaként védte Európát évszázadokon keresztül, így felelős politikus nem üzenhet ilyet országunknak.

Hoppál Péter is kikérte magának Rutte szavait, és

B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő is kiállt Orbán mellett a kormányfő posztja alatt, de – valószínűleg véletlenül – nem Magyarország, hanem

Tadzskisztán zászlaját posztolta ki.”

— írja a lap. A posztot és a kommenteket itt találod:

 

Valódi Hírek