Odaadták a kínai kommunistáknak a Nagyvásártelepet, a Diákváros nevét még a beruházás címéből is törölték

A hazaárulás vajon mi?

Megalapították közérdekű vagyonkezelő alapítványként a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványt, a Diákvárost pedig a teljes fejlesztési program címéből kihúzták — derül ki a Magyar Közlönyből, amely csütörtökről péntekre virradóra jelent meg.

A közérdekű vagyonkezelő alapítványi státuszt azt jelenti, hogy ami vagyont az Alapítvány megkap, az onnantól kezdve nem számít közvagyonnak. Az alapítvány első juttatásként meg is kapta a csepeli Nagyvásártelepet — hívja fel a figyelmet az Mfor.

Az alábbi területeket kapta meg az alapítvány:

A rendelet értelmében az alapítvány létesítése során az állam képviseletében a felsőoktatással összefüggő feladat- és hatáskörök tekintetében Kásler Miklós emberminiszter/oktatásért felelős miniszter jár el.

Mint ismeretes, Csepel északi részén az eredeti terv szerint a Diákváros épült volna fel, ami a kispénzű diákok lakhatási problémáit lett volna hivatott megoldani.

A kormány először azt ígérte, hogy a Diákváros megépülése nem fog veszélybe kerülni, később kiderült, hogy egy kis területet mégis elvesznek belőle.

Aztán, ahogy az lenni szokott, erről a kis területről az derült ki, hogy valójában a Diákváros nagyobb része, a kollégiumkomplexum így egy egészen kicsi területre zsúfolódik majd be:

A Diákváros és a Fudan Egyetem területe (Baranyi Krisztina Facebook-oldaláról)

A Közlöny pénteki számából már arról kell értesülnünk, már a projekt eredeti neve is megváltozott, abban ugyanis arról rendelkeznek, hogy a „Budapest Diákváros – Déli Városkapu Fejlesztési Program” helyett a jövőben mindig simán csak a

„Déli Városkapu Fejlesztési Program” a használatos.

A rendeletben az eredeti „diákotthoni elhelyezést biztosító, szabadidős” kifejezés helyére a „szabadidős” szó lépett.

A Diákvárosnak része lett volna az Új Csepeli Közpark is, azonban a rendeletből kiviláglik, hogy bár itt eredetileg bmx- és teniszpályák is lettek volna, a szövegmódosítás szerint csak kerékpáros pályákat terveznek.

(kiemelt képünkön az eredeti tervek)

 

Valódi Hírek