Mi lesz még itt? Megdöbbentő bizniszbe szállt be Dzsudzsák Balázs

Elon Musk mehet a kispadra.

Dzsudzsák Balázs lett a Nyírlugoson bejegyzett Első Magyar Léghajógyár Kft. egyik tulajdonosa 2021. február 8-án — szúrta ki az Opten adatbázisában az Mfor.

A kft.-t 2020 októberében jegyezte be a cégbíróság 3 millió forint jegyzett tőkével, fő tevékenysége pedig

légi űrjármű gyártása.

Ezt a cég alapításakor egyedüli tevékenységként jelölték meg. Három másik társaság hozta létre a céget, de az alapítás után két hónappal, decemberben a többségi tulajdonos, az RTS Vízvágó Kft. tulajdonrészéből 20 százalékot adott el az izraeli Atlas LTA Advanced Technology nevű cégnek.

Idén februárban a három eredeti tulajdonos közül a másik, a kecskeméti Edubox Bt. is eladta 450 ezer forint névértékű üzletrészét, amelyet

Dzsudzsák Balázs vásárolt meg.

Ezzel az Első Magyar Léghajógyár Kft.-ben a focista részesedése 15 százalék.

A lap felhívja a figyelmet, hogy Dzsudzsáknak ez már a negyedik érdekeltsége: a 2017-ben alapított DB7.hu Kft. profilja a sportszer-kiskereskedelem, 2019-ben pedig az egészségügy területére is belépett a futballista.

Ekkor többedmagával megalapította az egyéb humán-egészségügyi ellátással foglalkozó Rába Medical Center Kft.-t, melyben az ugyanekkor alapított, vagyonkezeléssel foglalkozó Rába Medical Invest Kft.-n keresztül tulajdonos — írja a lap.

(kiemelt kép: Blikk/Zsolnai Tibor)

 

Valódi Hírek