Orbán Viktor úgy értesült, a demokrácia ellenfelei szuperállamot akarnak építeni Brüsszelben (+videó)

Megtartotta beszédét a Magyar függetlenség napján.

„A nemzetek Európája helyett európai szuperállamot építenek Brüsszelben, ezért ma a nemzeti alapon álló demokraták állnak szemben a birodalomépítőkkel, akik valójában a demokrácia ellenfelei is”

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar függetlenség napja című szombati konferencián mondott beszédében.

Elmondása szerint Európa részét képezi Norvégia, Svájc, az Egyesült Királyság, a teljes Balkán, Ukrajna és Fehéroroszország biztosan, illetve Oroszország is az Urálig biztosan, valamint a török világ is belenyúlik abba a földrajzi térbe, amit Európának nevezünk.

„Európa fantasztikus, lenyűgöző, lélegzetelállító és lemásolhatatlan” – vélekedett Orbán, hozzátéve, a kontinens életében jobb és rosszabb korszakok váltogatták egymást, de „Európa örök, hiába csillog mások gúnyája fényesebben”.

A kormányfő szerint az Európai Unió egy ember alkotta politikai képződmény, amit azért hoztak létre, hogy megvédjék országaik gazdasági és katonai érdekeit.

Beszédében Orbán a német Allgemeine Zeitung felmérést is idézte, amely szerint 2021 júniusában a németek 45 százaléka mondta azt, hogy szabadon elmondhatja a véleményét, 44 százalék viszont az ellenkező véleményen volt.

„A válaszadók szerint könnyen megégethetik magukat, ha az iszlámról, a hazafiságról vagy a hazaszeretetről elmondják, amit gondolnak”

– részletezte Orbán, aki ezt követően olyan uniós vezetőket idézett, akik szerint „Magyarországot és Lengyelországot ki kell éheztetni”, az országról pedig volt, aki úgy fogalmazott, hogy „beteg demokrácia vagyunk”.

Orbán szerint ezért felmerül a kérdés, hogy „mi történt a mi Európai Uniónkkal”. A válasz pedig megfogalmazása szerint az, hogy „a magunkfajta szabadságharcosokra van szüksége”.

„Ma van a magyar szabadság napja, harminc éve, hogy a hidegháborút megnyertük, és bebizonyosodott: a szocialista tábort összetartó egyetlen eszközt, a hadsereget és az erőszakot a szovjeteknek már nincs erejük bevetni. A közép-európai népek megnyerték a hidegháború utolsó csatáját” – tette hozzá.

„Mi tudjuk, hogy a szabadság nem beköszöntött, hanem kivívtuk, a kommunizmus nem megdőlt, hanem megdöntöttük, a berlini fal nem leomlott, hanem ledöntöttük, a szovjetek nem kimentek, hanem kiszorítottuk őket.

Ügyesen, bátran és ravaszul. Megdöntöttük, ledöntöttük, kiszorítottuk és kivívtuk”

– mondta Orbán, aki szerint „ma is ugyanazok vagyunk, akik voltunk, Európa utolsó, máig élő szabadságharcosai, és Európa története nem megváltozott, hanem mi változtattuk meg”.

Orbán szerint most, hogy az Európai Unió bajban van, nem fog magától megjavulni, hanem nekünk kell megjavítani, átalakítani és visszavezetni a helyes, egykor sikeres ösvényre.

„Robogunk egy birodalmi jellegű Európai Unió felé. A nemzetek Európája helyett egy olyan európai szuperállamot építenek Brüsszelben, amelyre senki sem adott felhatalmazást”

– vélekedett Orbán Viktor, hozzátéve, európai démosz nincs, csak nemzetek vannak, démosz nélkül pedig nem lehet demokráciát építeni, ezért a brüsszeli birodalom építése szükségszerűen vezet a demokrácia hiányához.

„Amit mi szeretnénk, az valami egészen más. Mi a demokráciák demokráciáját akarjuk, amelynek alapját az európai nemzetek adják.

Ne féljünk kimondani, mi nemzeti alapon álló demokraták állunk szemben a birodalomépítőkkel, akik valójában a demokrácia ellenfelei is”

– jelentette ki Orbán, aki azt is elmondta, a közös gazdasági siker nélkül az unió szét fog esni.

„Ezért nekünk, akik az Európai Unió hívei vagyunk, olyan politikát szabad csak támogatni, amely kizárólag a közös gazdasági sikerre összpontosít” – mondta.

A kormányfő kijelentette azt is: az Európai Parlament zsákutcának bizonyult az európai demokrácia szempontjából, ezért jelentősen növelni kell a nemzeti parlamentek szerepét.

„Az Európai Parlamentbe a nemzeti törvényhozások küldjenek képviselőket, az Európai Tanács parlamenti közgyűlésének mintájára. A nemzeti parlamenteknek ezen felül jogot kell adni az unió jogalkotási folyamatának megállítására, ha úgy tapasztalják, hogy az nemzeti hatásköröket sért. Vagyi be kell vezetni a „piros lapos” eljárást”

– javasolta Orbán, aki szerint Szerbiát fel kell venni az Európai Unió tagállamai közé.

A miniszterelnök szerint végre nyíltan lehet beszélni azokról a bajokról, amelyek bántják a tagállamok polgárait.

„Kaptunk egy lehetőséget, hogy megállítsuk az Európai Unió elszovjetesedését és Brüsszel elmoszkvásodását. Mi tudjuk, milyen veszély fenyeget, hiszen csak 30 éve élünk szabadon.

Lássuk be, hogy az idők megváltoztak: 30 éve azt hittük, Európa a jövőnk, ma már látjuk, mi vagyunk Európa jövője. Merjünk demokraták és szabadságharcosok lenni Brüsszelben is, mert csak ebből születhet meg az európai reneszánsz”

– zárta beszédét Orbán Viktor.

A teljes videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek