Angela Merkel üzent Orbánéknak a teltházas foci EB miatt

Szkeptikus a teljesen megtelt stadionokkal kapcsolatban.

„Nem tehetünk úgy, mintha a koronavírus-járványnak vége lenne”

– mondta Angela Merkel német kancellár a pénteken tartott sajtótájékoztatóján, ahol az AP hírügynökség beszámolója szerint többek között arról is beszélt, hogy bár Németországban jelenleg alacsony az új fertőzöttek száma, de a delta (indiai) variáns terjedése az új esetek számának növekedéséhez vezethet.

„Annak ellenére, hogy a meleg nyári estéken az az érzésünk, a járvány véget ért, Lisszabon példájából láthatjuk, hogy a dolgok nagyon hamar megváltozhatnak. Ezért azt gondolom, hogy óvatosnak kell lennünk”

– mondta el a német kancellár azzal kapcsolatban, hogy a portugál fővárost nemrég vesztegzár alá kellett vonni a delta variáns gyors terjedése miatt.

A jelenleg is zajló labdarugó Európa-bajnoksággal kapcsolatban Merkel úgy fogalmazott, nagyon jó volt látni, hogy nemrég több ezer szurkoló vehetett részt a német-francia mérkőzésen a müncheni Allianz Arénában (ahol egyébként minden ötödik széket foglalhatták el a szurkolók).

„De amikor azt látom, hogy más európai országokban tele vannak a stadionok, akkor egy kissé szkeptikus vagyok, hogy valóban ez lenne a helyes megoldás”

– jelentette ki a német kancellár, aki feltehetően Budapestre utalt, mivel a torna 11 helyszíne közül a magyar kormány engedélyével csak itt rendeznek telt házas meccseket.

A teltházas magyar-portugál meccs járványügyi következményei miatt Angela Merkel mellett a szlovák kormány is aggódik. A Puskás Arénában ugyanis több száz szlovák szurkoló is jelen volt a portugál drukkerek mellett. A szlovák egészségügyi minisztérium ezért minden résztvevőt arra kért, hazatérés után teszteltessék magukat koronavírusra.

(Associated Press/Telex nyomán)

Valódi Hírek