DK: Újabb több ezer egészségügyi dolgozó hagyja ott a szakmát, ha Orbán nem vonja vissza a törvényt!

Lassan nem lesz orvos, ha a Fidesz a nyakunkon marad.

Beszámoltunk róla, hogy országos demonstrációra készül a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, mivel csak a felmérésüket kitöltők között több mint 1600 olyan egészségügyi dolgozó van, aki felmondani készül.

Balogh Zoltán, a szervezet elnöke a Népszavának adott interjújában elmondta, még a nyáron megszervezik a tüntetést.

A Demokratikus Koalíció humán ügyekért felelős főpolgármester-helyettese, Gy. Németh Erzsébet a pénteki sajtótájékoztatóján elmondta:

„Ez alapján több ezer egészségügyi dolgozó készülhet elhagyni a pályát a kormány járvány alatt hozott egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvénymódosítása miatt.

Mivel már most is legalább 20 ezer ember hiányzik az egészségügyből, ez egyet jelentene a magyar állami egészségügy végével”.

Gy. Németh hozzátette, humán ügyekért felelős főpolgármester-helyettesként tudja, hogy ez nagymértékben érintené a budapesti kórházakat is, ahova eddig el lehetett küldeni azokat a betegeket, akiknek a lakhelyén már eddig sem működött az egészségügy.

„Ha azonban újabb ezrek mondanak fel a kórházainkban, a budapesti egészségügy a budapestiek ellátására sem lesz elég. A budapesti egészségügy, a budapestiek ellátására sem lesz elegendő”

– mondta a DK szakpolitikusa.

„A DK szerint fel kell függeszteni a káros, egyeztetés nélkül elfogadott egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt, és meg kell kezdeni az egészségügy humán erőforrásának fejlesztését.

Ahogy Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje fogalmazott: legalább 3 ezer új orvost, 9 ezer új ápolót és 500 új háziorvost kell munkába állítanunk a következő években, ha meg akarjuk erősíteni a magyar egészségügyet”

– közölte Gy. Németh, aki szerint a kormány a lehető legrosszabbkor, a járvány harmadik hullámának elején fogadta el az új egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt.

„Akkor több mint négyezer egészségügyi dolgozó mondott fel, most pedig akár ennél is többen hagyhatják ott az egészségügyet. Ez már nemcsak rossz kormányzás, nemcsak egészségügy ellenes politika, ez hazárdjáték az emberek életével. Ha ezt a törvényt nem függesztik fel, akkor nem fogunk gyógyuláshoz jutni”

– jelentette ki a főpolgármester-helyettes.

A teljes videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek