Foci Eb: Portugália legyőzte a magyar válogatottat a Puskás Arénában (+fotók, videó)

A magyar válogatott tartotta magát, de végül 3-0-ás vereséget szenvedtek Ronaldóéktól.

A Portugália elleni mérkőzéssel Magyarország is bemutatkozott a részben hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon. Az F csoport nyitómeccsét a Puskás Ferenc Stadionban a mezőnyből egyedüliként teltház előtt játszotta a magyar és a portugál válogatott.

A rendező országok közül ugyanis csak Magyarország vállalta, hogy a maximális 67 ezer ember előtt rendezik a mérkőzéseket.

Budapest, 2021. június 15.
Magyar szurkolók a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának elsõ fordulójában játszott Magyarország – Portugália mérkõzés elõtt a Puskás Arénában 2021. június 15-én.
MTI/Szigetváry Zsolt

A találkozó első félidejét még 0-0-val fújta le a török Cüneyt Cakir. A Cristiano Ronaldo vezette portugálok viszont erősebben indítottak és szinte végig dominálták az első 45 percet: a 64%-os portugál labdabirtoklás és a kaput találó lövések 5-1-es száma vagy a sokkal pontosabb passzjáték is a vendégek fölényét mutatta.

Budapest, 2021. június 15.
Sallai Roland (b) és a portugál Rúben Dias a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának elsõ fordulójában játszott Magyarország – Portugália mérkõzésen a Puskás Arénában 2021. június 15-én.
MTI/Szigetváry Zsolt

A második félidő már jóval izgalmasabb és változatosabb volt, a magyar válogatott élénkebb, bátrabb és dinamikusabb játékot mutatott szemben az első félidővel. Ezt mutatta az is, hogy a 79. percben Schön Szabolcs szerezte volna meg az a mérkőzés első találatát, amelyet azonban a partjelző lesnek intett be.

A 83. percben végül Raphael Gurreiro szerezte meg Portugália első gólját, ami Wili Orbánról pattant be Gulácsi Péter kapujába:

Orbán a tizenhatoson belüli szabálytalankodását követően a török bíró büntetőt ítélt a portugál válogatottnak. A tizenegyest az addig csak kevéssé brillírozó Cristiano Ronaldo lőtte be a kapuba.

A mérkőzés harájában, a hosszabbítás utolsó perceiben Ronaldo újabb gólt szerzett,

így Portugália végül 3-0-ra győzött Magyarországgal szemben.

A Puskás Arénában egyébként jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is, aki Dzsudzsák Balázs és Csányi Sándor társaságában a VIP-páholyból követte a mérkőzést.

A lelátón ott volt viszont több közéleti szereplő is, így Karácsony Gergely főpolgármester, Gyurcsány Ferenc DK-elnök, Varga Mihály pénzügyminiszter és még Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere is a helyszínen szurkolt a válogatottnak.

A magyar válogatott legközelebb szombaton Franciaország ellen lép pályára a Puskás Arénában.

Valódi Hírek