Dobrev Klára: Nem hagyjuk, hogy Mészárosé vagy Kínáé legyen a mi pénzünkből épült úthálózat!

Nála is kiverte a biztosítékot az autópályakoncesszió ötlete.

Beszámoltunk arról, hogy a kormány koncessziót ír ki 2000 kilométernyi közúthálózatra. A 24.hu forrásai szerint arra is van esély, hogy mindez egy újabb, Kínával kötött gigaüzlet része.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje közösségi oldalán reagált a hírre:

„Arról szólnak a hírek, hogy vagy Mészáros Lőrincé vagy a kínaiaké lesznek az útjaink, amiket a mi pénzünkből építettek. 35 évre adnák magánkézbe ingyen az összes autópályánkat, hogy a következő 35 évben Mészáros Lőrinc vagy egy kínai vállalat, esetleg kettejük kombinációja döntse majd el, mennyit kell fizetnünk az autópályamatricáért.

Tudjuk, hogy ez mit jelent. Ahol Mészáros Lőrinc tulajdont szerzett az elmúlt években, ott az árak az élelmiszerek árait is meghazudtoló módon lőttek ki az égbe.

Pár hete volt hír, hogy a Mészáros kezébe került szegedi Napfényfürdőben idén nyáron már több mint tízszer(!) annyit kell fizetni egy évre, mint mielőtt Mészárosé volt.

Ezt akarják tenni az autópályákkal is.

5 ezer forint ma egy megyei matrica? Miért ne lehetne 50 ezer? 45 ezer forint, hogy egész évben használhassuk az összes autópályát? Miért ne lehetne inkább 450 ezer? Az Orbán-rendszer pontosan erre készül, ezt kell nekünk megakadályozni.

Ha én leszek a miniszterelnök, 2022-ben az összes, most átjátszott autópályánkat államosítani fogjuk! A mi pénzünkből épült úthálózat a miénk, nem Mészárosé és nem Kínáé!”

Valódi Hírek