Gyurcsány frappánsan válaszolt arra, hogy Orbán szerint a leggazdagabb magyarok 80 százaléka baloldali

Touché.

Beszámoltunk róla, hogy Orbán Viktort a csütörtöki kormányinfón megkérdezték, mit gondol arról, hogy tíz év után először nem Csányi Sándor, hanem Mészáros Lőrinc lett Magyarország leggazdagabb embere.

Orbán elmondta, az ilyen listákról csak annyit tud megállapítani, hogy azok résztvevőinek 80 százaléka még mindig baloldali. Szerinte a cél sokkal inkább az egyensúly lenne, vagyis az, hogy több jobboldali szereplő legyen a gazdaglistákon.

„Messze vagyunk még a kívánatos egyensúlytól”

– vélekedett a kormányfő, aki szerint Mészáros gazdagodásához a kormánynak annyi köze van, hogy elvárják:

minden szabályt be kell tartani és minden adót be kell fizetni.

Orbán kijelentésére — Dobrev Klára, a Fidesznek nem díszpolgárságot és dupla végkielégítést, hanem kemény elszámoltatást ígérő miniszterelnök-jelölt után — péntek reggel Gyurcsány Ferenc is reagált.

Idézzük:

„Sajtóértesülések szerint tegnap a kormányfő azt mondta a 100 leggazdagabb üzletemberről készült lista kapcsán, hogy ő csak annyit tud megállapítani, hogy a listán szereplők 80 százaléka „még mindig” baloldali, a cél pedig az egyensúly lenne.

Nem tudom miért éri be ennyivel.

Igenis minden szakmában, minden foglalkozási csoportban legyen az a cél, hogy egyenlő arányban legyenek bal- és jobboldaliak. Liberálisokkal, zöldekkel, mindenfajta elfajzott népekkel ne foglalkozzunk.

Hogyan fogjuk ezt elérni? Ez nagyon egyszerű.

Mindenkinek a személyi igazolványában rögzítsük pártszimpátiáját. Ennek figyelembevételével keressünk embereket különböző állásokra.

Köszönjük jelentkezését, maga mindenben megfelel, de sajnos már sok a jobbos nálunk, most balos hitű embert kell felvennünk. Kezet csókolom, a viszontlátásra.

Aztán mondjuk négy évente egyszer lehet partszimpátiát váltani. Persze jelentős illeték fizetése ellenében.

De nem elég számon tartani a pártszimpátiát.

Rögzíteni kell a hitbeli meggyőződést, a felekezeti hovatartozást, a szurkolói elkötelezettséget, a származást.

Nehogy a szanszkritek számarányuknál kisebb mértékben legyenek a bölcsődei dadusok között.

Így lesz igazságos a világ Orbán szerint. Vagy inkább így lesz állatkert az ország. Mert minden tévére kettő bölömbikának kell jutni.

Miért? Mert. Kuss.”

– írta a DK elnöke.

 

Valódi Hírek