Fekete-Győr András durván nekiment Karácsonynak: „Elvtelen alkuról” beszél

A Momentum elnöke kiakadt az MSZP miniszterelnök-jelöltjére Zugló miatt.

Mi is beszámoltunk róla, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely szerdán személyesen kampányolt Zuglóban amellett a Tóth Csaba mellett, akiről egy korábbi hangfelvételen meglehetősen csúnyákat mondott, még az „elásás” is szóba került.

A főpolgármester tegnap már úgy fogalmazott: habár voltak vitáik a Zuglót jelenleg is képviselő MSZP-s politikussal, mégis úgy gondolja, hogy “olyan emberre kell bízni a választókerületet, aki annyira ismeri Zuglót, mint Tóth Csaba.”

Karácsony hozzátette, hogy a körzetben a Momentum által támogatott Hadházy Ákos munkáját „sokra tartja ugyan”, de pártja Tóthot támogatja az előválasztáson.

fotó: 24.hu

Csütörtökön Fekete-Győr András, a Momentum elnöke egy éles hangú posztban kritizálta meg az MSZP miniszterelnök-jelöltjét, amiért az több ellenzéki párt mellett szintén beállt Tóth Csaba mögé.

Fekete-Győr szerint

„az elvtelen kompromisszum megengedhetetlen – azért is, mert csak úgy van esélyünk 2022-ben a győzelemre, ha tényleg süt rólunk, hogy korszakváltást és egy új Magyarországot akarunk. Ha süt rólunk, hogy hajlandóak vagyunk szembenézni a saját oldalunk hibáival.”

A Momentum elnöke számára ezért érthetetlen, hogy több ellenzéki párt mellett Karácsony Gergely is Tóth Csabát támogatja a zuglói előválasztáson.

„Egy olyan embert, aki meg sem szólalt a helyi parkolási maffia kapcsán, hiába volt ezzel hónapokig tele a sajtó.

Egy olyan embert, aki egy kiszivárgott hangfelvétel alapján még a fizikai erőszakkal való fenyegetéstől sem riad vissza, ha a saját politikai érdekeiről van szó.

Egy olyan embert, aki annak a zuglói MSZP-nek az erős embere, akikről pont Karácsony Gergely mondta ki: a Fidesszel közösen működtették a zuglói parkolási maffiát.”

– fogalmaz a Momentum elnöke, majd hozzáteszi:

„Persze mondhatnám azt is, hogy – mivel nem vagyok a miniszterelnök-jelölti előválasztás legesélyesebbje – én is megkötöm a magam kompromisszumait, és néhány mandátumért cserébe beállok a Tóth Csabához hasonló jelöltek mögé.

De nem fogok így tenni. Büszke vagyok arra, hogy az előválasztáson Magyarország egyik legelszántabb korrupcióellenes harcosát, egyik legbecsületesebb emberét, egyik legkeményebben dolgozó politikusát támogathatom. Akkor is, ha ez nem tetszik a partnereinknek. Akkor is, ha sokakat zavar ma az ellenzékben, hogy a Momentum Mozgalom nemcsak a fideszes elit felelősségre vonását, hanem az ellenzék megtisztítását is célul tűzte ki.

Mert ez a helyes döntés. Mert én csak így tudok tükörbe nézni.

Hajrá, Hadházy Ákos!”

– zárja bejegyzését Fekete-Győr András.


.
Karácsony kampánybeszédét Tóth Csaba mellett pedig itt tudod megnézni:


.

Valódi Hírek