Kiderült: Több százmilliós adócsalással vádolják a Borkai-botrányban is érintett Tóth Csabát

A Fradi volt biztonsági emberének és fiának vagyonát a rendőrség zár alá vette.

Beszámoltunk róla, hogy hétfő hajnalban őrizetbe vették Tóth Csabát. A Blikk legfrissebb értesülései szerint a nagy futballmérkőzések biztosításáról elhíresült, az éjszakai életben is jól ismert férfit.

bűnszervezetben elkövetett, 800 millió forintos költségvetési csalással gyanúsítják. Tóth és fia vagyonát zár alá vette a hatóság.

A lap úgy tudja, további két személlyel együtt őrizetbe vették a váci székhelyű NBH Vagyonvédelmi Kft. ügyvezetőjét is. Ezzel a céggel Tóth is együtt dolgozott.

A NBH Vagyonvédelmi Kft 2019-ben 706 millió forintos árbevételt ért el, amellyel csaknem megtriplázta 2018-as bevételét. A cégnek voltak megbízásai a váci önkormányzattól, valamint a gödi Samsung-gyártól is.

A gyanú szerint a kft. az alkalmazott biztonsági emberek után nem fizette be az adókat és a járulékokat.

A Blikknek megszólalt Tóth egyik barátja is, aki arról beszélt, a férfi nem tudott semmiről, semmi köze nincs az ügyhöz, és akár hazugságvizsgálónak is alá vetné magát.

Tóth Csaba neve korábban Borkai Zsolt ügyében is előkerült, miután részt vett annak kiderítésében, hogy kik zsarolták meg Győr akkori fideszes polgármesterét a luxushajón készült videókkal. A felvételeket Tóth és társa a Dózsa György úti halálos gázolás egyik vádlottjától, M. Richárdtól szerezte meg, akihez még a botrány kirobbanása előtt kerültek a videók.

Tóth emellett a városligeti építkezések egyik fő védelmezője is volt, és gyakran szembekerült a ligetvédő tüntetőkkel.

(Blikk nyomán)

Valódi Hírek