Kiderült: Így tereli az állami vállalat Mészáros Lőrinc magánegészségügyi szolgáltatójához a betegeket

Tovább hízik a kisgömböc.

A Válasz nevű portál szerint a 100%-ban állami tulajdonú Magyar Villamos Művek Mészáros Lőrinc magánegészségügyi szolgáltatóját ajánlja telefonon ügyfeleinek. A helyzet pikantériáját az a tény adja, hogy

az állami tulajdonú vállalat az állami egészségügyi ellátással szemben ajánlja a kormányközeli oligarcha cégének szolgáltatásait.

A telefonhívásban elhangzó információk alapján napi 30 és 120 forint közötti összegért ajánlják az ügyfeleknek Mészároshoz köthető vállalkozás szolgáltatásait, amelynek díját az ügyfél gáz- vagy villanyszámlájával fizetheti be.

A hívás során azt a kérdést is feltették, hogy „Ön is elégedetlen az állami egészségüggyel?„.

A felkínált csomagban egy bármikor elérhető orvos szolgáltatásait kínálták fel, aki a pácienst magánszolgáltatóhoz irányítja tovább, valamint éves CT- és MR-keretet is biztosítanak a szolgáltatást igénybe vevők számára. Az MVM a feladattal a CIG Pannónia nevű céget bízták meg, amelynek tavaly december óta Mészáros Lőrinchez és Keszthelyi Erikhez kötődő Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. a többségi tulajdonosa.

A válasz megkérdezte az MVM-et, hogy miért a Mészáros tulajdonába tartozó céggel szerződtek, valamint azt is, volt-e versenyeztetés az ügyben. Arról is érdeklődtek, hogy az áram-, valamint gázszolgáltatási szerződés mely pontja teszi lehetővé, hogy a magánvállalat rendelkezésére bocsássák az ügyfelek telefonszámát, azonban a kérdésekre nem kaptak választ.

Érdekesség, hogy az Orbán-kormány folyamatosan támadja a magánegészségügyi szolgáltatókat, amelynek példái jól az elmúlt években hozott jogszabályok, amelyeket a cikk is felsorol. Ennek ellenére

az MVM állami vállalatként hatékonyan segíti Mészárosék magánegészségügyi cégének térnyerését.

(Válasz nyomán)

(Kép forrása: Alfahír)

Valódi Hírek