A Magyar Honvédség új parancsnoka szerint a katonáktól akkor sem kell félni, ha fegyverrel vannak az utcán

Úgy tudja, ez a hadsereg már nem az egykori Magyar Néphadsereg.

Interjút adott a közmédiának Ruszin-Szendi Romulusz, akit Áder János köztársasági elnök június 3-án nevezett ki a Magyar Honvédség új parancsnokának.

Ruszin-Szendi – aki szombaton vette át a parancsnoki beosztását az Országházban – az Index tudósítása szerint elmondta, magyar emberek a menekülthelyzetben és a koronavírus idején is számíthatnak a magyar katonákra,

nem kell tőlük félni akkor sem, ha fegyverrel vannak az utcán, nekik az a dolguk, hogy garantálják a biztonságot.

Az új parancsnok elmondta, azt szeretné, ha a magyar emberek bíznának a katonákban, tudnák, mire képesek, és nem lenne kétségük afelől, hogy ha szükséges, akkor helyt fognak állni.

„Az emberek a sorkötelesség felfüggesztésével eltávolodtak a katonáktól, a járványhelyzetben viszont közelebb kerültek hozzájuk, nap mint nap látják őket, találkoznak velük az oltópontokon, ahol jelenleg is négyezren teljesítenek valamilyen feladatot.

Látják, hogy a katonák fittek, ha pedig szólnak hozzájuk, az esetek döntő többségében udvarias és profi választ kapnak tőlük.

Megtapasztalhatják az emberek, hogy ez a honvédség már nem az, ami még azoknak az emlékében él, akiknek a Magyar Néphadseregben kellett szolgálniuk”

– fogalmazott az új vezérőrnagy.

A haditechnikai fejlesztésekről Ruszin-Szendi azt mondta,

„Repülőgépeink, helikoptereink itt vannak, és aláírták azokat a szerződéseket, amelyek a lövészpáncélos és páncéltörő eszközök, harckocsik és lövegek beérkezéséről szólnak”.

A parancsnoki beosztás átadás-átvételi ünnepségén Orbán Viktor miniszterelnök is jelen volt, aki az új parancsnok feladataként azt határozta meg, hogy a hadsereget – fegyelmezett belső rendje és a katonaeszmények megőrzése mellett – beleillessze a magyar társadalomba,

továbbá fiatalok tízezreit nyerje meg, készítse fel, képezze ki a haza védelmére és a katonaeszmények tiszteletére.

(Index.hu nyomán)

Valódi Hírek