Deutsch Tamás úgy tudja, veszélyben a demokrácia és szabadság az európai baloldal miatt

A Fidesz viszont szerinte a lehető leghatározottabban fog fellépni az anti-­demokratikus törekvések ellen.

Beszámoltunk róla, hogy néppárti, szocialista, zöld és Renew Europe-képviselők arra figyelmeztették az Európai Bizottság elnökét, Ursula von der Leyent, ha a bizottság június 1-ig nem küld írásos értesítést Magyarországnak, vagy Lengyelországnak a jogállamisági problémák miatt,

akkor az Európai Parlament augusztus végéig be fogja perelni őt kötelességszegés miatt.

Az uniós állásfoglalás-tervezettel kapcsolatban Deutsch Tamás, fideszes EP-képviselő a Magyar Hírlapnak arról beszélt:

„európai baloldal – a magyar baloldal képviselőinek élharcos közreműködésével – politikai rendőrséggé akarja változtatni az EP-t”.

Deutsch szerint az európai baloldal nem vitatkozni akar azokkal, akik tőle eltérő állásponton vannak hanem jogi eszközökkel meg akarják büntetni a más véleményen lévőket.

„Akik nemet mondanak az illegális migrációra, a birodalmi, föderatív elképzelésekre, a genderőrületre, azokat euro­szkeptikusnak, szélsőségesnek, korruptnak kiáltják ki, megvádolják, és durva jogi büntetéseket akarnak”

– vélekedett a kormánypárti politikus, aki szerint

ez a magatartás fenyegeti a demokráciát, és ezáltal az emberek szabadságát is.

Deutsch elmondása szerint a Fidesz válasza minderre az, hogy a „lehető leghatározottabban fellépünk az anti-­demokratikus törekvések ellen”, és megvédik a magyar, az euró­pai emberek szabadságát.

Deutsch úgy látja, hogy az európai baloldal, élén a magyar ballal, nemcsak a tőle eltérő véleményt képviselő politikai erőket gyűlöli, hanem az azokat szabad akaratukból támogató választópolgárokat is, méltatlan módon beszél európaiak tíz és százmillióiról.

A politikus elmondta, szomorúnak tartja, hogy a Fidesz egykori pártcsaládja, az Európai Néppárt engedett a nyomásnak, és „a baloldal szolgálólánya lett az Európai Parlamentet politikai rendőrséggé átalakító baloldali törekvésekben”.

(Magyar Hírlap nyomán)

Valódi Hírek