Szégyen: Dörgölőzik a magyar kormány a gyilkos diktátorhoz

Madarat tolláról.

Rendkívül dinamikusan fejlődnek a magyar-török kapcsolatok, és remélhetőleg további felívelés következik — jelentette ki csütörtökön, törökországi látogatását követően Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke.

Németh Zsolt arról számolt be az MTI-nek, hogy vezetésével a külügyi bizottság delegációja Ankarában és Izmirben járt. Találkoztak a török külügyminiszterrel, a partnerbizottság delegációjával, valamint az Európa Tanács török küldöttségének vezetőjével és tagjaival.

Végül megkoszorúzták Kossuth Lajos szobrát Izmirben, majd látogatást tettek a magyar kontingensnél a NATO szárazföldi parancsnokságán.
Elmondta, hogy áttekintették a kétoldalú kapcsolatok főbb kérdéseit, és kiemelte, hogy

a két ország 2023-ban fogja ünnepelni a diplomáciai kapcsolatok felvételének 100. évfordulóját.

Kiemelte, hogy Budapest és Ankara a turistaszezon kezdetén jó időzítéssel kötötte meg a koronavírus elleni oltási igazolványok kölcsönös elismeréséről szóló megállapodást.

Németh hangsúlyozta, hogy

Magyarország továbbra is támogatja Törökország európai uniós csatlakozását,

és fontosnak tartja, hogy az ország megkapja azt az anyagi támogatást, amelyet megígért a közösség. Mint mondta, újra kell kezdeni a vízumliberalizációs és a vámunió megújításáról szóló tárgyalásokat.

Végezetül azon reményének adott hangot, hogy még idén összeülhet a Türk Tanács, és közölte, megegyeztek arról, hogy a külügyi bizottságok is megkezdik ennek keretében az együttműködést.

Törökország nemrégiben azzal került újra a hírekbe, hogy Sedat Peker török maffiafőnök komoly vádakkal illette Recep Tayyip Erdogant és körét.

Peker jelenleg valószínűleg Dubajban tartózkodik, és a Youtube-ra tölt fel videókat, amelyekben politikailag kényes vádakat fogalmazott meg a hatalmon lévő Igazság és Fejlődés Pártjának (AKP) egyes tagjaival szemben. Azt állítja, hogy a politikusok drogkereskedelemben, korrupcióban és eddig megoldatlan gyilkossági ügyekben érintettek.

Valódi Hírek