Botrány: Egy kapavágást nem tettek négy év alatt, pedig 200 milliót már zsebre rakott a fejlesztésre a fideszes képviselő

Az indoklástól égnek áll a hajunk.

Hadházy Ákos számolt be Facebook-oldalán egy újabb fideszes „fejlesztésről”, ami eddig 200 millió forint adófizetői pénzbe került, azonban négy év alatt egyetlen kapavágás sem történt még a megvalósítás érdekében.

A képviselő ellátogatott a bátonyterenyei helyszínre, ahol most egy 400 milliós inkubátorháznak kellene állnia 1600 négyzetméteren, de ott — milyen meglepő — az égvilágon semmi sem áll:

„A tábla mögötti gazban egy 400 milliós inkubátorház helye látható Bátonyterenye határában, a semmi közepén. Becsó képviselő 2017 decemberében, mint egy Jézuska, karácsonyi ajándékként hirdette a fantasztikus fejlesztést.

Azóta eltelt négy karácsony, az állam

a 400 millióból 200 milliót ki is fizetett.

Az eddigi eredményeket Para-Kovács Imrével, a Hócipő munkatársával szemléltük meg. Ha úgy tetszik, üzemlátogatáson voltunk.

Természetesen megkérdeztük Bátonyterenyén a beruházásért felelős, önkormányzati nonprofit kft munkatársát, hogy akkor mi van ezzel az ajándékkal. Arról tájékoztatott, hogy a romok egy korábbi, befuccsolt vállalkozás (nádfeldolgozó üzem…) maradványai.

Az inkubátorházat pedig azért pont oda tervezték, mert az alapok jók 🙂. Az építkezés pedig azért nem indult el, mert nem sikerült jól eltalálni az összeget és át kellett tervezni a dolgokat, erre négy év nem volt elég. Ami készülne amúgy: csarnok hat műhellyel és egy irodával, 1600 négyzetméteren.

Ha van kedvük, tippeljenek: lesz-e itt valaha inkubátorház? Mi tart négy évbe egy üzemcsarnok megépítésében? (erre ideírom az én tapasztalatomat: az előkészítés azért szokott ennyi időbe telleni, mert jól meg kell tervezni, hogy hogyan lehet beletenni az alkotmányos költséget) Miért pont ott lesz az inkubátorház -ha lesz-, mindentől messze, a romok tetején?

Miért fizettek ki 200 millió előleget a semmire?

Miért hagyjuk ezt?”

(kiemelt kép: Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek