Reagált a Honvédelmi Minisztérium arra, hogy Áder menesztette a Honvédség parancsnokát

Kiderült, Korom maga kérte a menesztését.

Beszámoltunk róla, hogy a Magyar Közlönyben csütörtök éjszaka megjelent egymondatos, indoklás nélküli határozat szerint Áder János köztársasági elnök június elsejei hatállyal felmentette Korom Ferencet, a Magyar Honvédség parancsnokát.

Csütörtök délelőtt a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI megkeresésére a menesztéssel kapcsolatban azt közölte:

Korom Ferenc vezérezredes maga kérte a Magyar Honvédség parancsnoki posztjáról való felmentését Benkő Tibor honvédelmi minisztertől.

A vezérezredes kérését azzal indokolta, hogy a 2018-ban rábízott feladatokat – a Honvédelmi Minisztérium (HM) és a Magyar Honvédség (MH) szétválasztását, az MH Székesfehérvárra történő költöztetését, a haderő szervezeti átalakítását és a haderőfejlesztés alapjainak megteremtését, az eszközbeszerzések előkészítését – jó eredménnyel, maradéktalanul elvégezte, és sikeresen vezette a Magyar Honvédséget a járványhelyzetben jelentkező feladatok végrehajtásában is.

Korom Ferenc meglátása szerint azonban

a Magyar Honvédség előtt álló új feladatok más típusú vezetőt kívánnak.

Ugyanakkor tapasztalatait, tudását tervezetten továbbra is Magyarország szolgálatában, külföldön kamatoztatja – tették hozzá. Korom Ferenc parancsnoki utódjáról egyelőre nem született döntés – írta a HM.

(via mti)

Valódi Hírek