Pikó András bepöccent az átfogalmazott lakástörvényen: Tartsuk szárazon a puskaport, a kisebb lopás is lopás

Józsefváros polgármestere szerint habár a kormány látszólag beadta a derekát, ettől ez még rablás.

Beszámoltunk róla, hogy még mielőtt a Parlament szerdán tárgyalni kezdett volna az önkormányzati bérlakások megvásárlását lehetővé tevő kormánypárti törvénymódosító javaslatról, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője emailben értesítette a kormánypárti politikusokat arról,

az eredetileg benyújtott javaslat mögül kihátrál a kormány, és csak a főváros világörökségi részére vonatkozóan fogja támogatni a törvénymódosítást.

A törvénymódosítással viszont így is jól jár több, a Budai Várban élő kormánypárti politikus, hiszen többek között itt bérel lakást Palkovics László, de Semjén Zsolt vadászcimborája is, de jutott itt lakás Lázár János barátjának és egyéb Fidesz-kádereknek is.

„Csak az ellenállás, csak a tiltakozás vezet eredményre”

– írta ezzel kapcsolatban Pikó András, a 8. kerület polgármestere a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben.

Pikó szerint a lakástörvényben elért fordulat polgármesterek és civilek egyöntetű tiltakozásának az eredménye, és a módosítást a civilek és a polgármesterek győzelmének tartják.

„Példát mutattunk, hogy lehet bal- és jobboldali polgármestereknek, szakmának és civileknek összefogni. A kormány lépése azt is mutatja, hogy a törvényjavaslat mellett felhozott érveik mind hamisak voltak”.

De: tartsuk szárazon a puskaport, mert a kisebb lopás is lopás. Nem az összes önkormányzatot, csak néhányat csinálnak ki. Nem az összes lakást, csak néhányat játszanak át a haveroknak. Ettől ez még rablás”

– írta Pikó András, aki szerint nem csak azért kell továbbra is tiltakozni, mert szolidárisak az érintett kerületek lakóival, az érintett polgármesterekkel, hanem mert ez a közös vagyonunk újabb dézsmálása.

„Elvárjuk, hogy a kormány valamennyi érintett kerület polgármesterével tárgyaljon a lakástörvényről és általában a lakhatásról, hiszen továbbra sincs kormányzati lakáspolitika. A kormánynak támogatnia kell az önkormányzati bérlakások felújítását és további bérlakások építését”

– zárta bejegyzését Józsefváros polgármestere.

Valódi Hírek