Június 4-én indul Baranyiék konzultációja a kínai spicliképzőről – Itt vannak a kérdések

Nemet üzentek Pekingnek.

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere és Karácsony Gergely főpolgármester konzultációt kezdeményezett a Fudan Egyetem magyarországi beruházásáról.

A járvány miatti veszélyhelyzet következtében jelenleg nem tartható népszavazás, ezért a politikusok az aHang által indított felületen várják a lakossági véleményeket.

A IX. kerületi polgármester szerdán jelentette be, hogy elkészültek a konzultáció tervei.

A budapesti ellenzéki polgármestereken kívül számos képviselőjelölt és 8 politikai szervezet csatlakozott a kezdeményezéshez,

köztük például a Momentum, a DK, a ferencvárosi Kulcs Egyesület, illetve a Sétáló Budapest.

A Baranyi Krisztina által „négynemesnek” nevezett konzultáció kérdései a következők:

  • Egyetért-e azzal, hogy a Diákváros ne az eredeti tervek szerint és helyszínen épüljön meg?
  • Egyetért-e a kínai Fudan egyetem budapesti központjának létrehozásával?
  • Egyetért-e azzal, hogy a magyar állam hitelt vegyen fel vagy költségvetési forrást biztosítson a kínai Fudan egyetem budapesti központjának megépítésére?
  • Egyetért-e azzal, hogy Magyarországon olyan egyetem működjön közpénzből, amely nem nyújt ingyen képzést magyar diákoknak?

A konzultáció online, valamint Budapest 20 közterületi pontján lesz elérhető. A válaszokat június 4. és 13. között várják a szervezők. A konzultációt 14. életévüket betöltött, fővárosi lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkezők személyek tölthetik ki.

Ferencváros polgármestere a HVG-nek úgy nyilatkozott, hogy a konzultáció „az egyetlen lehetőség” a IX. kerület és Budapest számára, hogy véleményt nyilvánítsanak egy olyan beruházásról, amellyel kapcsolatban lehetetlen a kompromisszumkötés.

A konzultációról szóló bejelentés itt tekinthető meg:

(hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek