Kiderült: Félnek az emberek a Pfizertől a kormány hazug vakcinatáblázata miatt

A kínai vakcinát pedig szinte már senki nem akarja.

A sinopharmos oltópontok harmadára van jelentkező, még az eddigieknél is kevesebbek hajlandók maguknak beadatni a kínai oltást — derül ki a riportból, amit a 444 készített egy oltóponton dolgozó orvossal.

A Péter álnéven nyilatkozó orvos szerint egyre kevésbé kelendő a Sinopharm, azok adatják be, akik nagyon gyorsan meg akarják kapni az oltást, illetve akiknek csak a védettségi kártya a lényeg.

Amikor elkezdtek jönni a hírek arról, hogy egyre nagyobb mennyiségű Pfizer vakcina érkezik az országba, akkor

a Szputnyik azelőtt sem acélos népszerűsége is még tovább csökkent.

Az orvos beszámolója szerint az oltópontra érkezők gyakran próbálkoznak azzal, hogy nem lehetne-e mégis másik vakcinát kapni, mint amire behívták őket.

“A szputnyikosok félnek, mert Pfizert akarnak, a pfizeresek félnek, mert Szputnyikot akarnak. Ilyenkor megnyugtatom őket, hogy jók az oltások, nem kell aggódni. Mindenkinek azt mondom, hogy ez a legjobb. A Sinopharmnál mondjuk nem mondom ezt, de

igyekszem nem mutatni az ellenérzéseimet.”

— mondta, hozzátéve, hogy a Pfizer népszerűségének sem tett jót a kormány hazug és szakmaiatlan vakcinatáblázata, amely szerint a Pfizer beadása után haltak meg a legtöbben.

A táblázat hibáira több szakember és tudós, köztük maga a fejlesztő Karikó Katalin is rávilágított. A lap által megszólaltatott orvos azt tapasztalta, hogy többen is megijedtek a vakcinatáblázatban látottaktól, hiszen a kormány tudománytalan táblázata a Pfizert hozta ki a legrosszabbnak ebben a „versenyben”.

Az oltási renddel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy bár mostanra egész jól bejáratódott a rendszer, azért még vannak fennakadások.

Szerinte az online foglalásnál problémát jelent, hogy a jelentkezéskor nincsen előszűrés, ezt az orvosok végzik az oltóponton. A háziorvosok úgy küldik be a betegeket, hogy tudják, milyen betegségeik vannak, és milyen oltást kaphatnak, milyet nem.

„A regisztrációs oldal viszont nem szűr semmire, többen jönnek úgy, hogy az adott betegséggel azt az oltást nem kaphatná meg, amire jelentkezett. Rendszeresen jönnek kiskorúak is Sinopharmra és szoptatós anyukák Szputnyikra, őket ilyenkor sajnos el kell küldenünk.”

— emelte ki.

 

Valódi Hírek