Mi történt? Nem kapták meg időre a pénzüket a propagandisták a Pesti TV-nél

Végighazudták a hónapot, mégsem jött az SMS a banktól.

Elmaradt a munkatársai egy részének kifizetésével a kormánypárti Pesti TV-t működtető cég, emiatt a csatorna több munkatársa is késve jutott hozzá a fizetéséhez – tudta meg a Média1.

A szakportál értesülései szerint kb. 30 munkatárs, így többek között a háttérstáb tagjai (portosok, sminkesek stb.) is hiába várták a munkájuk utáni pénzt a számlájukra:

az nem, vagy csak részben érkezett meg a hó eleji határidőig.

Információik szerint az érintettek közül ezt többen szóvá is tették a Pesti TV vezetőinek. A fizetések elmaradása mellett pedig különféle takarékossági intézkedéseket is bevezettek a pénzügyi nehézségek miatt. Ez viszont szokatlan azok számára, akik tudják, hogy milyen jó fizetéseket adott eddig a cég.

Huth Gergely, a Pesti TV programigazgatója és a Pestisrácok főszerkesztője a lapnak elismerte, hogy valóban csúsztak a fizetésekkel, ám azt is állította, hogy csak kevés munkatárs volt érintett, pontos számot ugyanakkor nem említett.

Elmondása szerint

a Pesti TV a fizetések felét volt kénytelen visszatartani, és május 19. környékén rendezni tudták az elmaradásokat.

Arra, hogy a következő hónapban mire lehet számítani, előfordulhat-e hasonló, azt mondta, nagyon reméli, hogy ez nem ismétlődik meg újra.

Huth a késést ugyanakkor azzal magyarázta, hogy a KATA adónem átalakítása és az idén életbe lépett jelentős adóemelés miatt pénzügyi gondjaik vannak. Az adóemelés ugyanis elmondása szerint jelentősen növelte a vállalat pénzügyi költségeit.

(Media1 nyomán)

Valódi Hírek