Agyrohasztó blődséggel reagált rá Hollik István, hogy Dobrev Klára tiltakozik a Pfizer-beszerzések leállítása ellen

Szerinte a DK-s politikus a gyógyszergyártó multik zsoldjában áll.

Mi is beszámoltunk arról, hogy az összes uniós tagállam közül egyedül a magyar kormány jelezte, hogy nem kíván részt venni az EU újabb Pfizer-rendelési keretszerződésében.

Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje emiatt az Európai Bizottsághoz fordult. A DK miniszterelnök-jelöltje a bizottság elnökétől, Ursula von der Leyentől azt kérte, hogy a vakcinabeszerzésnél tartsanak fent szabad kapacitást arra, hogy 2022 kormányváltás után Magyarország visszaléphessen az uniós vakcinabeszerzési rendszerbe.

Ezt követően a Fidesz kommunikációs igazgatója, Hollik István pénteken a Facebook-oldalára feltöltött videójában arról beszélt, ez is azt bizonyítja, hogy

Dobrev külföldi gyógyszergyártó multik zsoldjában áll.

Hollik szerint most fordult a kocka, végre „van elegendő vakcinánk”, és Magyarország megkezdte az oltóanyagok felhalmozását.

„Hamarosan másfél évre elegendő vakcina áll majd rendelkezésre, ráadásul jövőre elérhetővé válik a magyar gyártású oltóanyag is”

– vélekedett Hollik, hozzátéve: ezért döntött úgy a kormány, hogy a továbbiakban a brüsszeli vakcinabeszerzésben nem kíván részt venni.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint amint kiderült, hogy Magyarország nem kíván 120 milliárd forintot adni külföldi gyógyszergyártó multiknak,

a baloldal azonnal felhördült és támadásba lendült, és a támadás élére „Gyurcsány Ferenc felesége állt”.

„Ezzel viszont ismét kibújt a szög a zsákból: Dobrev Klára a külföldi gyógyszergyártó multik zsoldjában áll. Úgy látszik, hogy folytatódik az a jól ismert régi baloldali politika, ami a magyar emberek helyett azonnal a külföldi nagyvállalatok mellé áll”

– mondta Hollik István.

Dobrev mellett ugyanakkor a szakemberek sem ünneplik Orbán ötletét, amelynek folyományaképpen a kormány megfosztja a magyar embereket a legbiztonságosabb oltóanyagtól.

Rusvai Miklós virológus — akit egyébként a kormánymédia előszeretettel szerepeltet műsoraiban — a Spirit FM Aktuál című műsorában fejtette ki véleményét erről.

Szerinte a Pfizer egy hatékony vakcina, amit közbizalom övez, ezért jelentősen növelhető vele az átoltottság. A virológust meglepte a kormány döntése, és úgy véli:

a Pfizer hiányában szinte biztosra vehetjük, hogy lesz negyedik hullám.

Valódi Hírek