FRISS: Dobrev Klára az Európai Bizottsághoz fordul, hogy a jövőben is kapjunk Pfizert (+videó)

Orbán aljaskodása ellenére is.

„A 2022-es kormányváltás után biztosítjuk, hogy minden magyar kaphasson Pfizer vakcinát” — mondta Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje pénteken, a párt online sajtótájékoztatóján.

A politikus elmondta, hogy csütörtökön az Orbán-kormány kiszállt az unió közös vakcinabeszerzési rendszeréből. Erről mi is beszámoltunk.

Dobrev rávilágított, hogy a magyar kormány mindezt akkor teszi,

„amikor lehet látni, hogy a legnépszerűbb oltóanyag pont a Pfizer, hiszen csak erről tudjuk, hogy adott esetben akár gyerekeknek is adható, és a legtöbb variáns ellen védettséget nyújt”

— fogalmazott, hozzátéve, hogy mostanra az is világos: az EU-ban csak azok tudnak szabadon utazni, akik az EMA által jóváhagyott vakcinákkal vannak beoltva.

„Felháborítónak tartom ezt, és nem fogom engedni, hogy a magyarok Pfizer nélkül maradjanak”

Dobrev Klára közölte, hogy csütörtökön az Európai Bizottsághoz fordult:

Ursula von der Leyennek írt levelet.

A DK miniszterelnök-jelöltje azt kérte az Európai Bizottságtól, hogy a vakcinabeszerzésnél tartsanak fent szabad kapacitást arra, hogy 2022 kormányváltás után Magyarország visszaléphessen az uniós vakcinabeszerzési rendszerbe.

„Nem érdekel, hogy a magyar kormány miért döntött így, de abban biztos vagyok, hogy a magyarok nem maradhatnak Pfizer nélkül”

— mondta Dobrev Klára.

A videót itt tudod megnézni:

 

Valódi Hírek