Müller Cecília bejelentette: Hétfőtől feloldják a látogatási tilalmat a kórházakban (+videó)

A látogatás feltétele viszont a védettségi igazolvány.

„A védőoltásoknak köszönhetően sikerült úrrá lennünk a harmadik hullámon” – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, a járványnak ugyanakkor nincs vége, az elmúlt 24 órában is 780 új fertőzöttet azonosítottak, illetve elhunyt 51 beteg, éppen ezért szerinte a leghatásosabb fegyver továbbra is az oltás.

„Aki regisztrál a védőoltásra, rögtön tud magának időpontot foglalni” – mondta Müller, aki beszélt arról is, hogy a szerdán meghirdetett 199 ezer Pfizer-vakcinára elérhető időpont felét ma délre már lefoglalták.

A Pfizer mellett viszont továbbra is elérhető a Szputnyik, AstraZeneca és Sinopharm oltás is. Csütörtökön pedig érkezik 64 800 adag Moderna, pénteken pedig 55 200 adag AstraZeneca a második körös oltásokra.

Müller Cecília szerint ez is azt mutatja, hogy „vakcinabőség” van az országban.

A kedvező és jól alakuló járványügyi adatoknak köszönhetően lehetővé vált, hogy a szociális otthonok mellett

hétfőtől feloldják a látogatási tilalmat a kórházakban

– jelentette be Müller Cecília, hozzátéve, továbbra sem látogathatóak azok az osztályok, ahol koronavírusos beteget ápolnak, és be kell tartani a kórházak házi rendjét.

Mint mondta: egy napon egy beteget egy fő látogathat meg, legfeljebb hatvan percig, ezért Müller azt javasolta, hogy a családtagok osszák be a látogatási napokat.

A látogatás feltétele pedig a védettségi igazolvány.

A tisztifőorvos azt is közölte, hogy Magyarországon továbbra sem azonosították az indiai vírusvariánst, de szerinte „éppen elég nekünk a brit mutáns is”, hiszen az okozta a járvány harmadik hullámának magas fertőzöttségi arányát Magyarországon.

A teljes tájékoztatót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek