A királyi csontokkal legózó Kásler kiköhögte, kell-e harmadik dózis a kínai vakcinából

Szerinte ezt most senki nem tudja megmondani.

Újabb alákérdezős interjú jelent meg Kásler Miklóssal az EMMI Facebook-oldalán.

Az egészségügyért is felelős miniszter ebben arról beszélt: szerinte a magyar kormány jól döntött, hogy jóváhagyta a kínai vakcinákat. Elmondta, a WHO is jóváhagyta az oltóanyag alkalmazását, „nem is tehetett mást„, arról azonban nem beszélt, hogy a szervezet szerint nem bizonyított, hogy a 60 év felettiek esetén megfelelő védelmet nyújt az oltóanyag.

A miniszter azt mondta, jelenleg is vizsgálják az oltóanyagokat. Nyolc vizsgálatot végeznek, amelynek május végén lesznek meg az első részeredményei, azonban

csak egy év múltán tudják kellő bizonyossággal megmondani, hogy kitart-e addig a védettség.

Arra a kérdésre, hogy kell-e következő oltás, a miniszter úgy válaszolt: jelen pillanatban senki nem tudja megmondani, mert a vakcinák kifejlesztése óta nem telt el annyi idő.

A valóság ezzel ellentétben az, hogy Szerbiában és az Egyesült Arab Emírségekben (ahol szintén oltottak a kínai Sinopharmmal) aggasztó eredmények születtek a kínai vakcinával beoltottak antitest-vizsgálata során sokakban még a második dózis után sem képződött antitest.

Vagyis lehetséges, hogy Magyarországon is nagy számban vannak olyanok, akiknek a kormány kiküldte a védettségi igazolványnak hazudott plasztikkártyát, hamis biztonságérzetet adva nekik, miközben az illetőnek lehet, hogy egy darab antitestje sincs.

Az elfogulatlannak a legkevésbé sem nevezhető riporter szerint „makacs ellenzék” van Magyarországon, amely nem képes „a kedvenc gumicsontját” (sic!) elengedni, és „a Sinopharm-vakcinával kapcsolatban továbbra is kampányolnak, mintha mi sem történt volna„.

A miniszter úgy felelt, hogy

az ellenzék „a WHO-val vitatkozik„,

és ez szerinte nyerhetetlen vita a részükről, amelyekkel emberéleteket is veszélyeztetnek. Úgy véli, veszélyes játékot űz az ellenzék, hogy megkérdőjelezi a kormány álláspontját.

Nem szokványos, hogy diáklányokat fogad a miniszter” — jelentette ki kissé félreérthetően a riporter. A politikus arról beszélt, hogy egy oxfordi versenyen nyerő két magyar diák sikere a magyar oktatás sikere is. Kásler vitába bocsátkozott a tudományos sikert elérő hallgatókkal, és bevallotta: ő maradt alul.

A miniszter egy korábbi részben arról beszélt, hogy szerinte minden ember egy személyben felelős önmagáért és társaiért, ezért be kell oltatni mindenkinek magát, ugyanis „az állam mindent megtett, amit az állam megtehetett„. Szerinte minden Magyarországon alkalmazott vakcina hatékony, és nincsenek komoly mellékhatásaik.

Elmondta, a magyar szakemberek 2020 végén Kínába utaztak, hogy ellenőrizzék a gyártási folyamatokat és a dokumentációt. Hozzátette, a Nemzeti Népegészségügyi Központ ezután további nyolc vizsgálatot végzett, amelyek során — elmondása szerint — mindent rendben találtak.

Kijelentette, hogy

a szakirodalom is egymásnak ellentmondó adatokat közöl„,

ők viszont (értsd: a kormány) a „magyar tudományosságra” támaszkodik a kérdésben. Elmondta, a vakcinák hatékonyságát folyamatosan vizsgálják a szakmai szervezetekkel.

A videót itt lehet megnézni:

(Emberi Erőforrások Minisztériuma/Facebook)

Valódi Hírek