Kálmán Olga: A kormány háromszor is meglopta a magyar adófizetőket a lélegeztetőgépekkel (+videó)

Szerinte ma bebizonyosodott, hogy a kormány feleslegesen költött többszáz milliárdot a lélegeztetőgépekre.

Mi is beszámoltunk róla, hogy öt országnak összesen 380 lélegeztetőgépet küldött kb. 8 milliárd forint értékben a Külgazdasági és Külügyminisztérium februárig.

A legtöbbet, összesen 189 darabot az SH300 fantázianevű gépből, ebből 49 darabot küldtek a kárpátaljai régióba és 140 darabot Csehországba. Ezeket a lélegeztetőgépeket Kárpátaljának mintegy 2 milliárd forint értékben, Csehországnak pedig 3,6 milliárd forint értékben adományozta a külügyminisztérium.

Kálmán Olga, a DK elnökségi tagja a párt csütörtöki sajtótájékoztatóján ezzel kapcsolatban elmondta, habár már a vásárlás pillanatában tudni lehetett, hogy az orvosok és az ápolók száma jelenti majd az egészségügy terhelhetőségének határait, a kormány mégis 300 milliárd forintot költött el 16 ezer lélegeztetőgépre.

„A DK szerint a kormány háromszor is meglopta a magyar adófizetőket a lélegeztetőgépekkel:

először, amikor túlárazva megvette ezeket, másodszor, amikor elképesztő összegekért Mészáros Lőrincnél raktároztatta, harmadszor pedig akkor, amikor most elajándékozta”

– mondta Kálmán.

Hozzátette, szerintük ebből is látszik, hogy „a kormány a járványt is a lopásra használta, emiatt pedig lakosságarányosan Magyarországon halt meg a legtöbb ember”.

A teljes videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek