Felháborító: Nem fizették ki az ápolóknak a covid-pótlékot a Szent Margit Kórházban

Fidesz-tempó.

Megint nem fizetik ki a Szent Margit Kórházban az ápolóknak a covid-pótlékot — derült ki Szabó Tímea keddi Facebook-bejegyzéséből.

Nem ez az első ilyen alkalom: februárban egyszer már elérte a Párbeszéd a hiányzó pótlékok kiutalását, de azóta, úgy tűnik, újra előállt a probléma.

A politikus levelet küldött a kórházigazgatónak:

„Megint nem fizetik ki a Szent Margit Kórházban az ápolóknak a covid-pótlékot! Megbocsáthatatlan, hogy Orbán

vadászkiállításra tud adni 70 milliárdot, az egészségügyi dolgozóktól meg a járvány alatt elvonja a pénzt!

Több ápoló újra azt jelezte, hogy néhány hónap után megint nem kapják meg a nekik megígért és megérdemelt kiegészítést. Most annyi a különbség, hogy nem csak a covid-osztályon dolgozókat nem fizetik ezt ki, hanem az oltóponton szolgálatot teljesítőket sem.

Februárban a Párbeszéddel már elértük egyszer, hogy újra utalják a pótlékokat, sőt visszamenőleg is kifizették az összeget, most is harcolni fogok az ápolóknak és dolgozóknak járó juttatásért. Csak egy teljesen eszement kormány spórol a betegellátáson a járvány közepén, úgy, hogy

közben 100 milliárdokat lopnak el a saját haverjaiknak.

A mai napon levélben kerestem meg az üggyel kapcsolatban Nagy Mihály kórházigazgatót, remélem, hamarosan választ kapok, és kiderül: csak valami félreértés, és nem megint a hó végén közölték az ápolókkal, hogy becsapták őket!”

Valódi Hírek