Dobrev Klára: Visszavesszük a kiszervezett egyetemeket a fideszes pártkatonáktól (+videó)

A DK miniszterelnök-jelöltje szerint az új kormány megalapítása után ez lesz az első dolguk.

„Mára bebizonyosodott, hogy az Európai Unió egyetlen egy cent támogatást sem fog adni azoknak az egyetemeknek, amelyeket Orbán Viktor kormánya kiszervezett fideszes magánalapítványokba”

– mondta Dobrev Klára a DK keddi sajtótájékoztatóján azzal a reggel megjelent hírrel kapcsolatban, hogy az Európai Bizottság tagjai világossá tették Orbán Viktor számára Brüsszelben: az alapítványokba kiszervezett egyetemeknek nem tudnak pénzt adni a helyreállítási alapból.

A DK miniszterelnök-jelöltje szerint ez a döntés senkit nem érhetett meglepetésként, hiszen az uniós fejlesztési és támogatási pénzek a közvagyon fejlesztésére szolgálnak.

„Azért kapjuk őket az EU-tól, hogy a magyar állampolgárok közös vagyonának számító egyetemek fejlődjenek belőle.

Ez a pénz nem arra való, hogy magánalapítványok, fideszes kurátorok által felügyelt intézmények gazdagodjanak belőle”

– mondta Dobrev.

Elmondta, az új kormány megalapítása után az első dolguk az lesz, hogy visszaveszik a kiszervezett egyetemeket, a magánvagyonból közvagyont csinálnak — éppen azért, hogy uniós fejlesztéseket meg tudják kapni ezek az intézmények.

„Az, amivel Orbán Viktor kormánya az elmúlt hetekben telekürtölte a sajtót, hogy majd így hatékonyabbak lesznek az intézmények, hogy több fejlesztési pénzt kapnak és egyáltalán nem lesznek pártirányítás alatt,

egyértelműen hazugság volt.

Ezek az intézmények nem alkalmasak arra, hogy a magyar felsőoktatás hosszú távú biztonságát garantálják”

– jelentette ki Dobrev Klára.

A teljes videót itt tudod megnézni:

 

Valódi Hírek