Oltási verseny: Sajátos módon ösztönzi oltásra dolgozóit a Videoton (+fotó)

Ez is egy megoldás.

Az enyhítéseket a kormány az oltottsági számokhoz kötötte, noha tudható, hogy teljes védettség csak a második oltás után 10-04 nappal alakul ki. Ennek ellenére 4 millió beoltottnál rengeteg szolgáltatás igénybe vételét újra lehetővé tette a kormány, amelyek közül többnél az úgynevezett “védettségi igazolvány” felmutatása szükséges.

Miután átléptük a négymilliós álomhatárt az oltottságban, lanyhulni kezdett az oltási kedv, így az Orbán által kitűzött cél megvalósulása, mely szerint május végére 6 millió oltott lesz, gyakorlatilag esélytelen. Ahhoz ugyanis, hogy ez megvalósuljon,

napi 150.000 vakcinát kellene eloltani két hét alatt,

azonban egyre kevesebben regisztrálnak, és lassan elfogynak az emberek, akiknek a vakcinát be lehetne adni. A nyájimmunitás eléréséhez viszont kulcsfontosságú, hogy a lakosság legalább 70 (egyes szakértők szerint 80) százaléka be legyen oltva.

Minden eszközt meg kell hát ragadni, hogy növeljük az oltási kedvet, és így gondolta ezt a Videoton is.

A vállalat oltási versenyt hirdetett tagvállalatai között.

A felhívás szerint a cél az, hogy június 30-ig minél több dolgozó oltassa be magát valamelyik vakcinával. Az első három tagvállalat, amelyben a dolgozók a legnagyobb arányban kapták meg az oltást, díjazásban részesül, illetve azok a tagvállalatok is pénzt kapnak, ahol a munkatársak legalább 90 százaléka oltatott.

Íme a felhívás:

(kiemelt kép: u-szeged.hu)

Valódi Hírek