Bődületes cinizmussal reagált Kósa Lajos arra, hogy Mészáros egri hotelje háromszor annyit kapott felújításra, mint egész Eger (+videó)

Megkérdezték, válaszolt.

Mi is beszámoltunk róla, hogy Mészáros Lőrinc több állami pénzt kapott az egri hoteljük felújítására, mint a komplett egri önkormányzat kompenzációként a drasztikus adóelvonások után.

Így miközben Eger 825 millió forintos kompenzációt kapott többek között az iparűzési adó megfelezése miatt, a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels Zrt. egri hotele, a Hotel Flóra

2,8 milliárd forintot

kapott az államtól felújításra.

A hírre a Demokratikus Koalíció is reagált: a párt kiemelte, hogy 2022 után nem hagyják, hogy feledésbe merüljenek ezek a gaztettek.

Az üggyel az RTL Klub Híradója is foglalkozott hétfőn, a riportban Kósa Lajost is megszólaltatták. Szerinte

almát almával, körtét körtével hasonlítunk össze.

Kósa úgy véli, hogy az állami támogatások igazságosak, és Eger a méretének és a közölt igényeinek megfelelő támogatást kapott. Hozzátette: az ellenzéki városok többsége megkapta azt, amit a kormány ígért.

Ehhez képest Eger polgármestere, Mirkóczki Ádám úgy nyilatkozott a Híradónak: a város vesztesége összesen 2,5 milliárd forint, ennek ellenére csak 1,5 milliárdot kértek a kormánytól.

Ennek az összegnek is csupán alig több, mint a felét kapták meg.

A riportot itt tudod megnézni:

 

Valódi Hírek