Várkonyiné Mészáros Lőrinc egri hotele háromszor annyi pénz kapott az államtól, mint az egész város

2,8 milliárd forint a hotelnek, 825 millió kompenzáció a városnak.

Mészáros Lőrinc több állami pénzt kapott az egri hoteljük felújítására, mint a komplett egri önkormányzat kompenzációként a drasztikus adóelvonások után – erről az egriügyek.hu nevű helyi portál ír.

Mint ismert: a járvány kitörése óta a kormány olyan elvonásokkal sújtotta az önkormányzatokat, amelyek már az alapellátást veszélyeztetik. Gépjárműadó, parkolási bevételek, idegenforgalmi adó, az iparűzési adó fele – az ilyen jogcímen befolyó összegek többsége hiányzik az önkormányzati kasszákból.

Erre találta ki a magyar kormány a kompenzációt, de a megyei jogú városokat egyedi elbírálás alapján kompenzálják, így Eger mindössze

825 millió forintot

kapott úgy, hogy a városvezetés 2-2,5 milliárd forintos kieséssel számolt, és 1,5 milliárd forintot kért volna az államtól.

Eközben a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels Zrt. egri hotele, a Hotel Flóra

2,8 milliárd forintot

kapott az államtól felújításra. A cég a Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy-programjában nyert vissza nem térítendő támogatást.

A felcsúti milliárdos érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels szállodalánc kifejezetten jól járt a koronajárvány miatti kormányzati támogatásokkal és azok feltételeivel: a cég 14 hotelje kapott felújítási támogatást összesen 17,7 milliárd forint értékben.

(Egri Ügyek / 444.hu)

Valódi Hírek