Varju László az európai jogállamról beszélt a Parlamentben, de erre az államtitkári válaszra még ő sem számított

Tessék???

Varju László (DK) Magyarország uniós csatlakozásának 17. évfordulója kapcsán arról beszélt a Parlament hétfői plenáris ülésén: a DK a legeurópaibb párt, amely szabad, demokrata, európai jogállamot akar megvalósítani. Bírálta a kormányt, mert szerinte az elmúlt években kapott uniós források ellenére, négy magyar régió továbbra is a legszegényebb európai régiók közé tartozik.

„A kormánypártok folyamatosan csépelik, míg a magyar emberek közel háromnegyede egyértelműen támogatja az Európai Uniót, szövetségesi rendszerünket”

— hívta fel a figyelmet, hozzátéve, hogy Szerinte a kormány mézes-mázos kommunikációt folytat, „miközben a lopás továbbra is zajlik.” Kijelentette:

elég volt a Fidesz-KDNP állampárti rendszeréből.

Dobrev Klárát a DK miniszterelnök-jelöltjét ajánlotta az emberek figyelmébe és úgy vélte: az ellenzéki előválasztás igazi ünnep lesz, amellyel tehetnek egy lépést azért, hogy a

„Fidesz-KDNP állampárt urizáló dőzsölésének véget vessenek”.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerint kiderült, hogy a koronavírus-járvány közepette, az EU-val való fontos tárgyalások idején a DK-s képviselőnek semmi sem fontosabb, minthogy kortesbeszédet mondjon Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára mellett. Hozzátette:

„annak mi is örülünk, hogy Magyarország az Európai Unió tagja. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy volt olyan időszak, amikor Önök gazdálkodhattak a fejlesztésekkel, és volt olyan amikor mi. Így van összehasonlítási alapunk”

– fogalmazott a Miniszterelnökség miniszterhelyettese.

Hangsúlyozta: a kormányoldal egy éve próbálja meggyőzni az ellenzéket, hogy inkább a magyar emberek érdekeivel foglalkozzon nemzeti sorskérdések idején, azonban a baloldal minden alkalmat arra használ ki, hogy a „politikai pecsenyéjét” sütögesse.

Valódi Hírek