Pofátlan bankkölcsönt adott saját, amúgy is óriási nyereséggel zárt cégeinek Mészáros Lőrinc

Minden szentnek maga felé hajlik a keze. A mi pénzünkből.

Mészáros Lőrinc decemberben beszállt a koronavírus-szűréseket is végző Fájdalom-ambulancia Kft.-be és a Gyógyító Magyarok Kft.-be. A cégek 2020-ban többszörösére növelték bevételüket és profitjukat, idén februárban pedig több mint hárommilliárdos kölcsönt kaptak az MKB Banktól — írta meg hétfőn az Mfor.hu.

Mészáros tavaly december elején szerzett részesedést az említett két cégben. A Fájdalom-ambulancia a Csörsz utcai MOM Sport épületében Covid-szűréseket, a parkolóban az autósok által igénybe vehető „drive in” Covid-szűrőállomást is üzemeltet, tehát ilyen módon is jelentős hasznot húz a járványból a felcsúti milliárdos.

(Legalább nem kell félnünk, hogy nem lesz miből kifizetni a Várkonyi Andreával közös új otthonuk 3 milliárdos felújítását — a szerk.)

Idén februárban milliárdos hitelből kezdett bővülni a két cég: a Fájdalom-ambulancia, a Gyógyító Magyarok és a Momet üzletrészeire egy 2021. február 3-án kötött szerződés értelmében

zálogjogot jegyzett be az MKB Bank.

A felvett kölcsön 3,3 milliárd forintos. Az MKB egyébként az új kisebbségi tulajdonos Mészáros Lőrinc érdekeltsége.

A két egészségügyi vállalkozás roppant sikeres évet zárt tavaly: Fájdalom-ambulancia több mint az ötszörösére, 363 millió után 1,8 milliárd forintra növelte a nettó árbevételét, az adózott eredménye pedig 4 millióról 238 millió forintra nőtt.

Csak a gázszerelő 30 millió osztalékot vehet ki ebből a cégből.

A Gyógyító Magyarok nevű cég nettó árbevétele a 2019-es 256 millió után tavaly 551 millió forint lett, míg az adózott eredménye 42 millió után 142 millió forint. Itt az osztalék 225 millió forint is lehet.

 

Valódi Hírek