DK: Egy teljes évet elvesz a kormány egy csomó érettségizőtől, ha nem biztosít pótidőpontot nekik (+videó)

Fiatalok, ráérnek, miért is ne.

A kormány biztosítson pótidőpontot azoknak, akik most betegség vagy karanténkötelezettség miatt nem tudnak érettségizni — mondta Arató Gergely a DK online sajtótájékoztatóján hétfőn.

Arató hangsúlyozta, hogy a mai nappal ismét rendhagyó érettségi kezdődött, hiszen a diákok csak online oktatással tudtak felkészülni a vizsgákra. Azok, akik egy ilyen időszak után írják az érettségijüket, még mindig a szerencsésebbek közé tartoznak, hiszen akik éppen most betegedtek meg vagy kerültek otthoni karanténba kontaktszemélyként, azok

nem mehettek érettségizni.

A DK szerint nekik lehetett volna adni pótidőpontot, a kormány azonban úgy döntött, ezt nem teszi lehetővé, ezért ők leghamarabb októberben érettségizhetnek.

A Demokratikus Koalíció ezért azt követeli, hogy a kormány biztosítson pótidőpontot azoknak, akik most betegség vagy karanténkötelezettség miatt nem tudnak érettségizni.

„Nem elég, hogy a vírus elvett ezektől a diákoktól egy év felkészülést, a kormány most elvesz tőlük újabb egy évet, hiszen érettségi híján nem fognak tudni ősztől főiskolára, egyetemre járni, keresztféléven pedig nem indul el minden szak”

— mondta Arató Gergely. A DK szerint a kormánynak nem akadályoznia kellene a diákokat a továbbtanulásban, hanem segíteni nekik, hogy ebben a rendkívüli helyzetben is tudjanak érettségizni.

A videót itt tudod megnézni:

(kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt)

Valódi Hírek