Követeli a DK, hogy mostantól minden vakcinára lehessen időpontot foglalni (+videó)

Most bizonyította be a kormány, hogy a magyarok nem oltásellenesek.

A kormány minden nap tegye lehetővé az összes nyugati vakcina foglalását — mondta Barkóczi Balázs a Demokratikus Koalíció online sajtótájékoztatóján pénteken.

Mint ismeretes, a kormány április 30-án egy rendkívüli foglalási napot tett lehetővé, az Országos Oltási Munkacsoport döntése értelmében a Sinopharm mellett az oltásra regisztráltak a Pfizer vakcinájára is foglalhattak időpontot péntekre a kórházi oltópontokra.

Ebből nem csak óriási káosz lett, hanem az EESZT online rendszere is összeomlott, amit az operatív törzs terheléses támadásra fogott. Felmerül a kérdés, hogy támadásnak minősíthető-e, ha ennyien szeretnének nyugati vakcinát, illetve mennyire hatékony az az online foglalási rendszer, amelyik nem képes elbírni ennyi lekérdezést.

Barkóczi Balázs a sajtótájékoztatón elmondta: A kormány pár óra alatt bebizonyította, hogy a magyarok nem oltásellenesek, hanem

csak olyan vakcinát szeretnének, amelyben megbíznak.

Ezt mutatja, hogy amikor egyetlen napra lehetővé tették az online foglalást a Pfizer-oltásra, a honlap az első órában összeomlott a túlterhelés miatt. A DK szerint szégyen, hogy ez a lehetőség is csak azért adódott, mert a focirajongó miniszterelnök szeretné már kinyitni a stadionokat, amit a beoltottak számához köt.

Barkóczi kiemelte, hogy lehetett volna így is kezdeni az oltási kampányt, hogy mindenki szabadon választhat a vakcinák közül, ahogy

az az európai országok jelentős részében így is van a kezdetektől.

A Demokratikus Koalíció ezért azt követeli, hogy ne csak egy napra, hanem mostantól folyamatosan, minden nap tegyék lehetővé az összes nyugati oltás foglalását,

„ne csak akkor, amikor a miniszterelnök hétvégi szotyiköpködés után sóvárog!”

A DK szerint az eset bizonyítja, hogy igazuk volt, amikor azt javasolták, hogy mindenki maga dönthesse el, milyen vakcinát kér, és törvényjavaslatot nyújtottak be a szabad vakcinaválasztásért.

„Ezt utasította el a Fidesz és nevezte oltásellenességnek. Itt az ideje, hogy bocsánatot kérjenek a magyaroktól és végre lehetővé tegyék a szabad vakcinaválasztást!”

— mondta Barkóczi. A videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek