„Baromira nagy lett az arcod, Kálmánka!” — Vágó István keményen helyretette Orbán zsebpojácáját

Rákay most azért támadta be Vágót, mert a kvízmester néhány napja Dobrev Klárát merte méltatni.

Mi is beszámoltunk róla, hogy Vágó István szombaton a közösségi oldalán méltatta Dobrev Klára képességeit, illetve arról írt, hogy szerinte Dobrev felkészült, több évtizedes államigazgatási gyakorlata van, nyelveken beszél, szakmáját magas szinten tanította is, emellett fontos nemzetközi kapcsolatokat is kialakított.

Bejegyzésében Vágó mindenki figyelmébe Dobrevet, “aki a jelenlegi rendszer végét, és egy új, tisztességes és sikeres Magyarország megteremtését várja”, egyúttal szorgalmazza, hogy a politikus induljon el a miniszterelnök-jelölti előválasztáson, mert ilyen vezetőre lenne szüksége a hazának.

A kvízmester bejegyzését azonban nem hagyta szó nélkül a fideszes Megafon által is súlyos milliokkal megtámogatott Rákay Philip, aki szerda este arról írt a Facebook-oldalán, hogy szerinte „Vágó István – középkori trubadúrokat és minnesangereket megszégyenítő, elaléló stílusban – megírta a maga politikai „szerelmes levelét” Dobrev Klárához”.

Rákay bejegyzésére csütörtök reggel válaszolt Vágó:

„Baromira nagy lett az arcod, Kálmánka, amióta lek*rváztad a nézőidet egy kereskedelemi tévében, tapsoltattad őket a műsoraimban, aztán a Kossuth téren összegyűlt Orbán-hitűek számát 2 millióra taksáltad

– mindezekért cserébe Viki (ha már „Ferized” az én pártelnökömet) segged alá nyomta a mindannyiunk pénzéből működtetett M1 tévécsatorna intendánsi székét, a mezőhegyesi ménesbirtokot, olcsó önkormányzati lakást a budai Várban – soroljam?

Jól megdolgozol e kitüntető figyelemért, amikor most megpróbálsz belém rúgni – és nyilván ismét meg fogják simogatni a buksidat. Pedig asztrológus feleséged lehetne a megmondhatója, hogy ezt nem szerencsés csillagállás alatt teszed, remélem, neked is ad tanácsot, mint milliókért a Fidesznek.

Így szólítasz meg: „neves kvízprofesszorom, önjelölt polihisztorom” – ó, mily megejtően bájos bizonyítékául annak, hogy nem én „szólíttatom magam” így, te próbálsz ezzel vicceskedni – sokunkból szánakozó mosolyt fakasztva. Aztán azon gúnyolódsz, hogy pártom EP-képviselőjét, az Európai Parlament alelnökét arra biztatom, hogy vállalja el a miniszterelnök-jelöltséget. Hát tényleg, ez maga a blaszfémia!

De van valami, amit végül is értékelek az írásodban, amire nem sokan reagáltak, de te fennakadtál rajta, hogy azt írtam Dobrev Kláráról: „Felmenőit, szülőházát is sokan emlegetik, mégsem támad vissza azzal, hogy ugyanezeket miért nem vetik például Kövér házelnök szemére is…” – és erre jön tőled a hörgő kioktatás.

Te valamit nem tudsz, Kálmánka. Vagy ha igen, szemérmesen hallgatsz róla. Íme, okosodj:

Pápán, a Fő tér 18. számú ház Kohn József cementárugyárosé volt. A családot Auschwitzba deportálták, de volt köztük, aki életben maradt és visszaköltözött. A kommunista hatalomátvételt követő államosítás során aztán 1952-ben a hátramaradottak végleg elveszítették a házukat, melybe egy vöröskatona költözött be. Ebben a házban nőtt fel Kövér László, jelenleg az Országgyűlés elnöke. Ahogy te írod: „egy zsidó család elkobzott” házában…

Hát erre utaltam, Kálmánka. Hallottál már erről a vöröskatonáról? Vajon milyen szolgálatokért nyerhette el ezt a kegyet Rákosiéktól? Sőt, később a nagypapa „Szocialista Hazáért Érdemrendet” is kapott (tudod, ez volt a magyar pártállam egyik legmagasabb állami kitüntetése – hát persze, hogy tudod!), Kövér apja, Kövér László testvérei és talán ő maga is MSZMP-tagok voltak Te, aki a NER-ben üstökös-szerűen felívelő pályád során vezettél ilyen tárgyú műsorokat is a tévében – ne tudnál erről? Vagy csak elnéztél felette, mert nem fért bele a ma oly gyümölcsöző világképedbe?

Kedves volt munkatársam, te most épp azért kapsz tengernyi pénzt, hogy rendszeresen gyalázd gazdád ellenzékét, ott rúgj beléjük, ahol csak tudsz. Szorgalmasan csinálod, le a kalappal.

Sőt, ez hálásabb feladat is, mint arról értekezni, hogyan fordítja Viktorod a saját népét a nyugati civilizáció ellen, hogyan juttat közös tulajdonunkból vagyonokat saját elvtársainak, hogyan játssza át hazánkat az oroszok és a kínai kommunisták karmaiba. Szakasztott, mint egy vöröskatona.

És még te beszélsz „az országot önként és dalolva, el- és kiárusítani vágyó gazemberekről”? Nem lehet könnyű a sorod. Hidd el, nekünk sem. De számunkra a legszörnyűbb az, hogy tényező és eszköz lehetsz ebben a velejéig rohadt rendszerben”

– írta Vágó István.

Valódi Hírek