Dobrev Klára: Ez nem kárpótlás, ez egy fricska!

Orbánéknak fogalmuk sincs, hol élnek.

Az idei költségvetési törvény módosításáról szóló, napokban benyújtott javaslat a nyugdíjemelésről új menetrendet vetít előre az évre — nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Tállai András szerdán.

A várható 3,6 százalékos infláció miatt évközi nyugdíjemelést tervez a kormány, az előterjesztés értelmében már nyár elején egy összegben megkapnák az érintettek az első hónapokra járó, 0,6 százalékos kiegészítő emelést, azután pedig ennyivel több lenne a havi juttatás.

Ez az átlagnyugdíj esetében évi 10.000 forintos emelést jelent.

Dobrev Klára, a DK politikusa közösségi oldalán reagált a hírre:

„Orbán újra és újra eljátssza, hogy fontosak számára a nyugdíjasok. Most éppen – ahogy mondják -, nyugdíjkorrekcióról döntenek annak érdekében, hogy az inflációt kárpótolják.

Persze, ahogy tíz éve megszoktuk, a sokak Magyarországának ez egy fricska, nem pedig kárpótlás. Számukra a nyugdíjkorrekció összege, mintegy 900 Ft,

még egy kiló csirkemellre sem lesz elegendő.

A fideszes kevesek Magyarországa semmit sem tud a sokak Magyarországának napi megélhetési nehézségeiről. „Ahogy tíz éve megszokhattuk” – írtam, de ezt valójában nem lehet megszokni. Ezen változtatni kell, és változtatni is fogunk.

Magyarország adósa a nyugdíjasok millióinak, és mi eleget fogunk tenni kötelezettségeinknek!”

Valódi Hírek